ΑΝΑΠΟΔΗ ΠΙΤΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ

15 Σεπτεμβρίου 2016

για 4-6 άτομα

 180γρ.  αλεύρι κοσκινισμένο

1 κουτ.σούπας μπέικιν  πάουντερ

Αλάτι – πιπέρι

50γρ. γραβιέρα τριμμένη

½ κουτ.σούπας ρίγανη ξερή

4 αβγά

4 κουτ.σούπας ελαιόλαδο

200γρ. γιαούρτι

Λίγη γαλέτα ή σιμιγδάλι

200γρ. ντομάτα φρέσκια κον κασέ

1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας

150γρ. πιπεριά Φλωρίνης σε βάζο κομμένες σε λωρίδες

5 φιλέτα αντζούγιας ψιλοκομμένα

20γρ. κάπαρη ξαρμυρισμένη

2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

Βάζω  σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, αλάτι, πιπέρι, τη γραβιέρα, τη ρίγανη και ανακατεύω.

Κάνω μια λακκούβα στη μέση και ρίχνω τα  αβγά, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι και ανακατεύω με ένα σύρμα χειρός.

Βάζω σε στρογγυλό ταψί 26εκ.τη ντομάτα, το πελτέ, την πιπεριά, τις αντζούγιες, την κάπαρη, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.

Ανακατεύω πολύ καλά.

Ρίχνω από πάνω κουταλιές από το μείγμα της ζύμης και το απλώνω για να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.

Πασπαλίζω με τριμμένη φρυγανιά ή σιμιγδάλι.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 25-30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρώμα.

Αφήνω να κρυώσει 10 λεπτά και αναποδογυρίζω την πίτα πάνω σε μια πιατέλα ή ξύλινη επιφάνεια.

 Σερβίρω με κουταλιές ξινομυζήθρα από πάνω, πιπέρι και φρέσκο δενδρολίβανο.


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ