ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΣΤΟ ΑΛΑΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΕΡΓΑΜΟΝΤΟ

15 Σεπτεμβρίου 2016

 για 4 άτομα

 

1-1 ½  κιλό τσιπούρες (4τεμ.)

3 λεμόνια κομμένα σε φέτες

Πιπέρι

¼ ματσάκι δυόσμο φύλλα

¼ ματσάκι μαϊντανό φύλλα

400γρ. αλάτι χονδρό

2 ασπράδια

Χυμό από 2 περγαμόντα

Ξύσμα από ½  περγαμόντο

1 κουτ. σούπας μέλι

200γρ. ελαιόλαδο

 

 

Καθαρίζω και πλένω καλά τις τσιπούρες.

Πασπαλίζω τα ψάρια με πιπέρι και γεμίζω την κοιλιά τους με μαϊντανό και δυόσμο.

Στρώνω φέτες λεμόνι στην κοιλιά τους και κατά μήκος στα πλευρά τους.

Τοποθετώ τα ψάρια μέσα σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Βάζω μέσα σε ένα μπολ το χονδρό αλάτι και τα ασπράδια και τα ανακατεύω μέχρι να γίνει μια πάστα.

Χτίζω τις τσιπούρες  με το μείγμα από το χονδρό αλάτι έτσι ώστε να καλυφθούν.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 2000  C για 20-25 λεπτά.

Βάζω μέσα σε ένα βάζο με καπάκι το χυμό και το ξύσμα περγαμόντου, το μέλι και το ελαιόλαδο.

Κλείνω το καπάκι και αναταράσσω καλά.

Σπάω τη κρούστα αλατιού και την αφαιρώ προσεκτικά από τα ψάρια.

Σερβίρω τις τσιπούρες με το λαδολέμονο περγαμόντο.

  

Έτσι όπως είναι θωρακισμένα μέσα στη κρούστα τα ψάρια ψήνονται μέσα στα υγρά τους και γίνονται πιο νόστιμα.

Αντί περγαμόντο βάζω λεμόνι με πορτοκάλι.


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ