"Το προσφυγικό-μεταναστευτικό έρχεται από το μέλλον"

15 Σεπτεμβρίου 2016

Για την κρίση του προσφυγικού πρόκειται να μιλήσει σήμερα στο Συμβούλιο της Ευρώπης ο Πρόεδρος της ελληνικής Βουλής Νίκος Βούτσης, ανοίγοντας τις συζητήσεις για το θέμα, στο πλαίσιο της Διάσκεψης των Προέδρων των Εθνικών Κοινοβουλίων, που οργανώνει η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του διεθνούς οργανισμού.

Θέμα της ομιλίας του κ. Βούτση είναι: «Μεταναστεύσεις και κρίση των προσφύγων στην Ευρώπη - ο ρόλος και οι ευθύνες των Κοινοβουλίων». Ο κ. Βούτσης θα έχει παράλληλα ένα πλούσιο πρόγραμμα διμερών επαφών. Ήδη το πρωί συνάντησε τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ Τράικο Βελιανόσκι, ενώ αναμένεται συνάντηση και με τον Γερμανό ομόλογό του Νόρμπερτ Λάμερτ.

O κ. Βούτσης θα συμμετέχει σε συναντήσεις δύο επιμέρους ομάδων Προέδρων. Όπως εξήγησε ο ίδιος στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, η μια ομάδα θα είναι με τις ευρωμεσογειακές χώρες, ως συνέχεια της πρωτοβουλίας του Πρωθυπουργού στην Αθήνα.

Η δεύτερη ομάδα στην οποία θα συμμετέχουν και χώρες του βορρά (Βέλγιο και Γερμανία) είναι μια πρωτοβουλία της Προέδρου της ιταλικής Βουλής Λάουρα Μπολντρίνι την οποία ξεκίνησε πριν από ενάμιση χρόνο. Οι εν λόγω χώρες έχουν υπογράψει τη διακήρυξη της Ρώμης για «Περισσότερη ευρωπαϊκή ολοκλήρωση - Ο δρόμος για να φθάσουμε».

Στο ερώτημα του ΑΠΕ - ΜΠΕ τι ελπίζει για αυτή τη συνάντηση των Προέδρων στο Συμβούλιο της Ευρώπης, ο κ. Βούτσης απάντησε: «Μια καλύτερη συναντίληψη πάνω στο πολύ κρίσιμο πρόβλημα του προσφυγικού και του μεταναστευτικού, το οποίο προφανώς δεν λήγει, είναι ένα πρόβλημα που έρχεται από το μέλλον».

Μια συναντίληψη που θα μπορούσε να δώσει «μία καλύτερη εφαρμογή των ήδη ειλημμένων αποφάσεων της ΕΕ. Καλύτερη εφαρμογή και όχι άρνηση εφαρμογής όπως συμβαίνει σήμερα από μερικές χώρες» υπογράμμισε ο κ. Βούτσης.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ

 

 

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
akis3 adTechParam +3163+142873 - adTechUnit 9
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μπορείτε να κατορθώσετε το ακατόρθωτο
Αν πιστεύετε ότι είστε ανίκανοι να...
Φθινοπωρινή κατάθλιψη: Όταν ο καιρός μας ρίχνει την ψυχολογία
Ο καιρός αλλάζει, η θερμοκρασία γίνεται...
Αποκωδικοποιώντας την αγκαλιά...
Όταν βλέπω ανθρώπους να αγκαλιάζονται...