Ερευνα στην εταιρεία της συζύγου Στουρνάρα για την υπόθεση ΚΕΕΛΠΝΟ

15 Σεπτεμβρίου 2016

Έφοδος στα γραφεία της εταιρείας επικοινωνίας που ανήκει στην κ. Νικολοπούλου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη με εντολή της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου. Οι Εισαγγελείς κατέσχεσαν έγγραφα και ηλεκτρονικά στοιχεία που αφορούν την εταιρεία της συζύγου του κ. Στουρνάρα η οποία φέρεται να είχε λάβει διαφημιστικές δαπάνες από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η έφοδος πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο δεύτερης προκαταρκτικής που διενεργείται από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς με επίκεντρο διαφημιστικές δαπάνες του ΚΕΕΛΠΝΟ. Πριν από λίγους μήνες και συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 2015 είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος των μελών του ΔΣ και του Διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ κατά τα έτη 2011-2013, για απιστία σχετική με την υπηρεσία, υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου.

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας επικοινώνησε με τον Πρωθυπουργό και τον ενημέρωσε για την έρευνα των εισαγγελικών αρχών.

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, ο Αλέξης Τσίπρας έμαθε για την εξέλιξη από τον κ. Στουρνάρα.

Η ίδια πηγή υποστήριξε ότι και οι δύο συμφώνησαν ότι πρόκειται για έρευνα της ανεξάρτητης δικαιοσύνης στην οποία έχουν εμπιστοσύνη.

Συμφώνησαν επίσης ότι αυτή η εξέλιξη δεν πρόκειται να επηρεάσει τη συνεργασία της κυβέρνησης με την ΤτΕ.

 

Πηγή: enikonomia.gr

 

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Thomas Fuller
Η Σκέψη της ημέρας
Thomas Fuller