Αυθεντική Πανακότα!

<table class="synt" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tbody>
<tr>
<td>
<p><strong>Υλικά για</strong> 4 άτομα<br /><strong>Προετοιμασία </strong>2 ώρες<br /><strong>Μαγείρεμα </strong>8 λεπτά</p>
<div class="ylika"><strong>Υλικά</strong>
<p>-2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)<br />-4 κοφτές κουτ. σούπας ζάχαρη<br />-1 κουτ. γλυκού βανίλια Μαδαγασκάρης (εκχύλισμα)<br />-3 φύλλα ζελατίνης</p>
</div>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
<div class="clear"> </div>
<p><strong>Eκτέλεση</strong></p>
<p>Βάζουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη σε κατσαρολάκι πάνω σε σιγανή φωτιά. Ανακατεύουμε συχνά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 3 λεπτά, ρίχνουμε τη βανίλια και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Μουλιάζουμε σε μικρό μπολ τα φύλλα ζελατίνης με κρύο νερό, τα στύβουμε να στραγγίξουν και τα ρίχνουμε στην καυτή κρέμα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί καλά η ζελατίνη. Μοιράζουμε το μείγμα σε 4 ατομικά φορμάκια (125 ml). Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η κρέμα.<br /><strong>Πριν σερβίρουμε: </strong>Τυλίγουμε τα φορμάκια με πετσέτα βουτηγμένη σε καυτό νερό και τα αναποδογυρίζουμε σε ατομικά πιάτα. Σερβίρουμε με φρέσκια φρουτοσαλάτα ή σάλτσα από φρέσκα φρούτα εποχής.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.thecookbook.gr">http://www.thecookbook.gr</a></p>

Σχετικά άρθρα