Αυθεντική Πανακότα!

16 Σεπτεμβρίου 2016

Υλικά για 4 άτομα
Προετοιμασία 2 ώρες
Μαγείρεμα 8 λεπτά

Υλικά

-2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
-4 κοφτές κουτ. σούπας ζάχαρη
-1 κουτ. γλυκού βανίλια Μαδαγασκάρης (εκχύλισμα)
-3 φύλλα ζελατίνης

 

Eκτέλεση

Βάζουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη σε κατσαρολάκι πάνω σε σιγανή φωτιά. Ανακατεύουμε συχνά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 3 λεπτά, ρίχνουμε τη βανίλια και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Μουλιάζουμε σε μικρό μπολ τα φύλλα ζελατίνης με κρύο νερό, τα στύβουμε να στραγγίξουν και τα ρίχνουμε στην καυτή κρέμα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί καλά η ζελατίνη. Μοιράζουμε το μείγμα σε 4 ατομικά φορμάκια (125 ml). Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η κρέμα.
Πριν σερβίρουμε: Τυλίγουμε τα φορμάκια με πετσέτα βουτηγμένη σε καυτό νερό και τα αναποδογυρίζουμε σε ατομικά πιάτα. Σερβίρουμε με φρέσκια φρουτοσαλάτα ή σάλτσα από φρέσκα φρούτα εποχής.

 

 

http://www.thecookbook.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Εξαρτήσεις: Ποια σημάδια προδίδουν τη χρήση κοκαΐνης;
Η κοκαΐνη είναι μία λευκή, κρυσταλλική,...
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...