Επανεκλογή Ντογιάκου παρά την πειθαρχική καταδίκη

18 Σεπτεμβρίου 2016

Επανεξελέγη στη θέση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών ο Ισίδωρος Ντογιάκος ο οποίος έλαβε 39 ψήφους στις εκλογές των Εισαγγελέων Εφετών της Αθήνας έναντι 30 ψήφων που συγκέντρωσε ο συνυποψήφιος του για τη θέση, Εισαγγελέας Εφετών Αντώνης Λιόγας.

Ο κ. Ισίδωρος Ντογιάκος δήλωσε την τελευταία στιγμή την υποψηφιότητα του, καθώς ο Άρειος Πάγος παρείχε γραπτή διαβεβαίωση ότι δεν έχει κώλυμα εκλογής, εφόσον μέχρι την εκλογική διαδικασία δεν του είχε επιδοθεί η απόφαση για πειθαρχική καταδίκη σε στέρηση μισθού 40 ημερών που του επιβλήθηκε από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου.

Στις εκλογές στην Εισαγγελία Εφετών ψήφισαν 82 Eισαγγελείς και σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα ο κ. Ισίδωρος Ντογιάκος έλαβε 39 ψήφους, ο Αντώνιος Λιόγας 30 ψήφους ενώ η τρίτη υποψήφια για τη θέση του Προϊσταμένου, Εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη πήρε 7 ψήφους. Οι υπόλοιποι από τους ψηφίσαντες εισαγγελικούς λειτουργούς έριξαν λευκά.

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας επανεξελέγη Προϊστάμενος ο Ηλίας Ζαγοραίος με 81 ψήφους έναντι της συνυποψήφιας του Ολυμπίας Κλειτσάκη, η οποία έλαβε 45 ψήφους.

Η ζυγαριά της δικαιοσύνης… έγειρε υπέρ του Ισίδωρου Ντογιάκου αντί της νομιμότητας σχολιάζει το koutipandoras.gr.

"Προκαλεί αλγεινή εντύπωση και πολλά ερωτηματικά η απόφαση των συγκεκριμένων δικαστικών λειτουργών που επέλεξαν να ψηφίσουν εκ νέου τον κ. Ντογιάκο αν και γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τα όσα προβλέπει ο σχετικός νόμος.

Η καταδίκη του Ισίδωρου Ντογιάκου επιβλήθηκε τρεις ημέρες πριν την εκλογική αναμέτρηση και είχε ως αποτέλεσμα την έκπτωση του από τη θέση του Προϊσταμένου.

Ωστόσο, ο κ. Ντογιάκος κατέβηκε… στο παρά πέντε υποψήφιος, αφού σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο δεν έχει κώλυμα εκλογής, καθώς εκμεταλλεύτηκε το... παραθυράκι ότι μέχρι την εκλογική διαδικασία δεν του είχε επιδοθεί η πειθαρχική καταδίκη σε στέρηση μισθού 40 ημερών που του επιβλήθηκε από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, για προσβολή της Προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου. Πλέον μένει να φανεί αν θα εκπέσει από το αξίωμά του".


Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ, koutipandoras.gr 

 

Διαβάστε ακόμη: 

http://www.boro.gr/142901/pws-to-hot-doc-odhghse-sthn-apopomph-ntogiakoy


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Φοβία αεροπλάνου: Τρόποι αντιμετώπισης
Η φοβία για τα αεροπλάνα αποτελεί ένα...
Ανακαλύψτε το παιδί που κρύβεται μέσα σας και αλλάξτε τη ζωή σας
Η απουσία συνειδητής επαφής με το παιδί...