Εντός της εβδομάδας κατατίθεται το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα

19 Σεπτεμβρίου 2016

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σκουρής, real.gr

 

Εντός της εβδομάδας -πιθανότατα την Πέμπτη- καταθέτει η κυβέρνηση στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα, ενώ προγραμματίζεται τηλεδιάσκεψη για κρίσιμα θέματα, όπως οι ηλεκτρονικές συναλλαγές, το πάγωμα των οφειλών, το υπερταμείο και η εθελούσια αποκάλυψη κεφαλαίων.

Το πολυνομοσχέδιο θα πρέπει οπωσδήποτε να ψηφιστεί πριν από το Euroworking group της 29ης Σεπτεμβρίου, ώστε το αργότερο στο Eurogroup της 10ης Οκτωβρίου να εκταμιευτεί η υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ και να ξεκινήσει και επισήμως η συζήτηση για τη δεύτερη αξιολόγηση στις 17 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι τα συγκεκριμένα χρήματα βρίσκονται διαθέσιμα έως τις 31 Οκτωβρίου και αν έως τότε δεν έχει επιτευχθεί λύση, η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί από μηδενική βάση.

Υπογραμμίζεται ακόμη ότι στις 3 Οκτωβρίου είναι προγραμματισμένο να κατατεθεί στη Βουλή το προσχέδιο προϋπολογισμού.

Το Μέγαρο Μαξίμου και το οικονομικό επιτελείο επιδίδονται σε ένα παιχνίδι με τον χρόνο και επιχειρούν να «τρέξουν» συγκεκριμένους υπουργούς που άφησαν να περάσει ανεκμετάλλευτο το καλοκαίρι.

Πολλές από τις δράσεις που πρέπει να ολοκληρωθούν, άλλωστε, είναι αρκετά χρονοβόρες, με αποτέλεσμα να καθίσταται αμφίβολο εάν η κυβέρνηση θα προλάβει τις ημερομηνίες.

Πέραν του Εποπτικού Συμβουλίου του νέου υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων, μεταξύ των δύσκολων μετώπων για την κυβέρνηση φέρεται να είναι η αλλαγή του πλαισίου λειτουργίας της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, η ένταξη του δεύτερου πακέτου ΔΕΚΟ στο υπερταμείο (μεταξύ αυτών η ΔΕΗ, το Αττικό Μετρό, η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ, η ΕΛΒΟ, η ΕΑΒ, ο ΑΔΜΗΕ και η ΕΑΣ -το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να εξαιρέσει την ΕΑΒ για λόγους ασφαλείας), τα μέτρα από τη ΡΑΕ για την απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου, η προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την Εγνατία Οδό.

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ