Συρία: εξέπνευσε η εκεχειρία-η ανθρωπιστική βοήθεια δεν έφτασε

19 Σεπτεμβρίου 2016

Η εκεχειρία επτά ημερών που κήρυξε ο συριακός στρατός εξέπνευσε τα μεσάνυχτα, χωρίς να υπάρχει μέχρι στιγμής ανακοίνωση για παράτασή της.

Το "καθεστώς ηρεμίας" ανακοινώθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου έπειτα από τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Συρία με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

Οι αντάρτες και η κυβέρνηση αλληλοκατηγορούνται για σειρά παραβιάσεων της εκεχειρίας, που είναι η δεύτερη η οποία εφαρμόζεται φέτος.

Στην ανακοίνωσή του για το "καθεστώς ηρεμίας", ο συριακός στρατός ανέφερε ότι αυτό έληγε στις 23.59' την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου.

Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΗΕ αρμόδιος για ανθρωπιστικές υποθέσεις Στίβεν Ο’ Μπράιεν δήλωσε ότι αισθάνεται "λύπη και απογοήτευση" που η ανθρωπιστική βοήθεια, η οποία παραμένει στα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Συρίας επί μια εβδομάδα, δεν έχει φθάσει ακόμη στις πολιορκούμενες συνοικίες του ανατολικού Χαλεπίου.

"Αισθάνομαι πόνο και απογοήτευση που η αυτοκινητοπομπή του ΟΗΕ δεν έχει ακόμη διασχίσει τα σύνορα της Συρίας από την Τουρκία για να φθάσει με ασφάλεια στο ανατολικό Χαλέπι, όπου έως 275.000 άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι χωρίς τροφή, νερό, κατάλληλο κατάλυμα και ιατρική φροντίδα", τόνισε ο αξιωματούχος του ΟΗΕ σε ανακοίνωσή του.

 

Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανακαλύψτε το παιδί που κρύβεται μέσα σας και αλλάξτε τη ζωή σας
Η απουσία συνειδητής επαφής με το παιδί...
Πώς αναγνωρίζουμε τους εγωιστές ανθρώπους;
Τι είναι οι εγωιστές; Κάποτε μου είπε...