5 κακές συνήθειες που αποκτάς όταν γίνεις φοιτήτρια

19 Σεπτεμβρίου 2016

Kάθε τέλος σηματοδοτεί και μια νέα αρχή. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με το σχολείο: αφήνεις πίσω το παιδί που κρύβεις μέσα σου - ένα μέρος του τουλάχιστον- για να περάσεις στην ενήλικη ζωή. Με το περασμά σου όμως στο πανεπιστήμιο νόμιζες ότι έρχονται όλα τα καλά; Από μια άποψη ναι, είσαι πιο ανεξάρτητος, έχεις πιο ελαστικό πρόγραμμα κι έχεις άπλετο χρόνο να χαρείς τη ζωή. Όμως από άποψη υγείας όλα είναι το ίδιο με πριν; 

Οι κακές συνήθειες δεν αργούν να σου χτυπήσουν την πόρτα ίσως κιόλας χωρίς να το καταλαβαίνεις. Δεν βάζεις άμεσα την υγεία σου σε κίνδυνο, όμως σίγουρα αν καλυτερέψεις τις συνηθειές σου, θα δεις διαφορά στην καθημερινότητα σου. 

1. Δεν πηγαίνεις σε όλα τα μαθήματα 

Αποτέλεσμα εικόνας για skip class gif

Βρέχει; Α τι κρίμα να χαλάσω τα μαλλιά μου που ίσιωνα χτες όλη μέρα. Έχει απεργίες; Ευκαιρία να κάτσεις σπίτι. Ξενύχτησες το προηγούμενο βράδυ και το μυαλό σου είναι καζάνι; Δεν υπάρχει περίπτωση να πας στη σχολή. Κοινώς, είναι πολύ εύκολο να την... κοπανήσεις από τα μαθήματα, αρκούν πάντα πολύ μικρές δικαιολογίες μέχρι τελικά να χάσεις το μέτρημα. Άλλωστε στα περισσότερα μαθήματα δεν υπάρχουν παρουσίες οπότε γιατί να ξυπνήσεις από τα χαράματα για να είσαι στις 9 στη σχολή; 

2. Κοινωνικοποιείσαι πάρα πολύ 

Αποτέλεσμα εικόνας για party funny gif

Δε μιλάω μόνο για τα μεγάλα πάρτι, αλλά και για το γεγονός ότι θα βρεθείς πολλές φορές σε μεγάλες παρέες -μέσω γνωστού μιας φίλης σου και πάει λέγοντας. Δε λέω, να γνωρίσεις φυσικά νέα άτομα, αλλά έχει στο νου σου ότι στο τέλος αυτοί που τελικά θα παραμείνουν θα είναι ελάχιστοι. Ακόμα, φρόντισε να μη χάνεις πολλά μαθήματα λόγω των... καφέδων, διότι μετά θα χάσεις το μπούσουλα. 

3. Κοιμάσαι λίγο 

Αποτέλεσμα εικόνας για nap gif

Ξενυχτάς σχεδόν κάθε βράδυ με αποτέλεσμα να είσαι ένα πτώμα το πρωί και σχεδόν όλη τη μέρα. Προσπαθείς να το σώσεις με μικρούς υπνάκους το μεσημέρι ή όποτε μπορέσεις αλλά στην πραγματικότητα δεν ξεκουράζεσαι έτσι. Aν διακόψεις τον ύπνο σου στη φάση του REM, θα είναι σαν να μην έχεις κοιμηθεί καθόλου. Αν παρόλα αυτά θέλεις λίγη ξεκούραση, προτίμησε να κοιμηθείς 20-30 λεπτά. 

4. Τρως πιο συχνά έξω ή από delivery

Αποτέλεσμα εικόνας για eating burger gif

Ποιος κάθεται να μαγειρεύει τώρα όταν με περίπου 2,50 ευρώ μπορείς να χορτάσεις την πείνα σου; Στην πορεία όμως θα καταλάβεις ότι το πολύ έξω τρώει τον... παρά. Υπάρχουν βέβαια πάντα και οι προσφορές για φοιτητές, θα μου πεις, όμως και πάλι θα πρέπει να αναλογιστείς την υγεία σου. Οπότε φρόντισε να εξοπλιστείς με σνακ που θα κόψουν την πείνα σου, όπως γιαούρτι, μουσλί και φρούτα εποχής. 

5. Πίνεις πολύ 

Αποτέλεσμα εικόνας για binge drinking gif

Δεν μιλάω για ένα και δύο ποτηράκια, αλλά για όλες εκείνες τις φορές που περνάς πολλές ώρες πίνοντας. Ακόμα κι αν δεν σε πιάνει τόσο εύκολα και σιγά σιγά το συνηθίσεις, δε θα σου φύγουν εύκολα οι πονοκέφαλοι το πρωί και η ανακατωσούρα. 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ