Σόρος: επενδύει 500 εκατ. δολάρια υπέρ των προσφύγων

20 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος ανακοίνωσε σήμερα, με άρθρο του στην Wall Street Journal, μια επένδυση 500 εκατ. δολαρίων υπέρ των μεταναστών και των προσφύγων, εκφράζοντας την ελπίδα ότι και άλλοι επενδυτές θα συνεχίσουν την ίδια αποστολή.

"Αποφάσισα να αφιερώσω 500 εκατ. δολάρια επενδύσεων στις συγκεκριμένες ανάγκες των μεταναστών, των προσφύγων και των κοινοτήτων υποδοχής", έγραψε ο Σόρος στην αμερικανική οικονομική εφημερίδα.

"Θα επενδύσω σε νεοφυείς επιχειρήσεις, σε καθιερωμένες εταιρείες, σε κοινωνικές πρωτοβουλίες και σε δραστηριότητες που ιδρύονται από τους ίδιους τους μετανάστες και τους πρόσφυγες", εξήγησε.

Συμπλήρωσε πως αναζητεί "καλές ιδέες για επενδύσεις" σε μια ποικιλία τομέων, μεταξύ των οποίων η αναδυόμενη ψηφιακή τεχνολογία.

"Η πρόοδος σ' αυτό τον τομέα μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να έχουν αποτελεσματικότερα πρόσβαση στις κυβερνητικές, νομικές, χρηματοπιστωτικές και υγειονομικές υπηρεσίες", υπογράμμισε ο δισεκατομμυριούχος, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα πως η δέσμευσή του "θα εμπνεύσει κι άλλους επενδυτές".

Περισσότεροι από 300.000 μετανάστες και πρόσφυγες διέπλευσαν τη Μεσόγειο για να μεταβούν στην Ευρώπη το 2016, χρονιά η οποία θα είναι η πιο φονική αν οι άνθρωποι συνεχίσουν να χάνουν τη ζωή τους σε ναυάγια με τον σημερινό ρυθμό, ανακοίνωσε σήμερα η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

 

Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ