Μοσχαράκι «Καλόγερος»!

21 Σεπτεμβρίου 2016

Υλικά για 4-6 άτομα
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 80 λεπτά

Υλικά

-4 φέτες μοσχάρι (κιλότο)
-4 φέτες γραβιέρα Νάξου
-1 μελιτζάνα φλάσκα κομμένη σε κύβους
-3 κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους
-2 πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-1 φλιτζάνι ντομάτα τριμμένη
-½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
-1 ποτήρι κρασί κόκκινο
-1 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
-αλάτι, πιπέρι

 

Eκτέλεση

Σοτάρουμε τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια και τις πατάτες στη μισή ποσότητα ελαιολάδου και τα κρατάμε στην άκρη. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το κρέας. Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε την ντομάτα, 1 ποτήρι νερό, πιπέρι, κανέλα και αλάτι. Σιγομαγειρεύουμε για μία ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας και πριν από το τέλος ρίχνουμε τα σοταρισμένα λαχανικά και τις πατάτες. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμη, σβήνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το φαγητό με τις φέτες της γραβιέρας.

 

http://www.thecookbook.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Handelsblatt: η Ιταλία δεν είναι Ελλάδα
Τα νέα της ημέρας
12:04 Handelsblatt: η Ιταλία δεν είναι Ελλάδα
Τι πήραμε, τι χάσαμε στο Eurogroup
Τα νέα της ημέρας
10:34 Τι πήραμε, τι χάσαμε στο Eurogroup