Αιματοκύλισμα χωρίς τέλος στη Συρία

Σαράντα στρατιώτες και φιλοκαθεστωτικοί μαχητές σκοτώθηκαν την Τετάρτη σε μάχες με τους αντάρτες, οι οποίοι κατέλαβαν ένα στρατόπεδο των κυβερνητικών δυνάμεων κοντά στην Ναϊράμπ, στην επαρχία της Ιντλίμπ, στην βορειοδυτική Συρία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με το Αθηαϊκό Πρακτορείο, οι αντάρτες πήραν τον έλεγχο του στρατοπέδου το οποίο αποτελεί “μια από τις πιο σημαντικές θέσεις του καθεστώτος στην περιοχή της Ιντλίμπ”, όπως και πολλών οδοφραγμάτων που ήλεγχε ο στρατός στον τομέα έπειτα από σφοδρές μάχες που διήρκεσαν δύο εβδομάδες, πρόσθεσε η μη κυβερνητική οργάνωση.

“Στις σημερινές μάχες έχασαν την ζωή τους 14 αντάρτες και τουλάχιστον 40 στρατιώτες του τακτικού στρατού και των μελών” μιας φιλοκαθεστωτικής πολιτοφυλακής, πρόσθεσε το Παρατηρητήριο.

Ο στρατός χρησιμοποιούσε την βάση αυτή για να “βομβαρδίζει πολλές τοποθεσίες στην περιοχή της Ιντλίμπ, προκαλώντας το θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων και τον τραυματισμό χιλιάδων”, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, το οποίο διευκρίνισε επίσης ότι η βάση αυτή εξυπηρετούσε και ως κέντρο κράτησης στο οποίο “δεκάδες κρατούμενοι πέθαναν έπειτα από βασανιστήρια”.

Ανησυχία του ΟΗΕ για τη χρήση χημικών όπλων

Ο ΟΗΕ λαμβάνει όλο και περισσότερες αναφορές περί χρήσης χημικών όπλων στην διετή ήδη εμφύλια σύρραξη στην Συρία καθώς η βία κλιμακώνεται στο έπακρο, υποστήριξε ανώτατο στέλεχος του Οργανισμού.

“Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν εξακολουθεί να ανησυχεί βαθύτατα για τις καταγγελίες περί της χρήσης χημικών όπλων

Σχετικά άρθρα