Cheesecake ελαφρύ!

<table class="synt" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tbody>
<tr>
<td>
<p><strong>Υλικά για</strong> 8 άτομα<br /><strong>Προετοιμασία </strong>20 λεπτά<br /><strong>Αναμονή</strong> 6 ώρες</p>
<div class="ylika"><strong>Υλικά</strong>
<p>-200 γρ. μπισκότα τύπου digestive<br />-100 γρ. αμύγδαλα ωμά<br />-2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό<br />-1 πρέζα κανέλα<br /><strong>Για την κρέμα</strong><br />-600 γρ. τυρί κρέμα<br />-2 ασπράδια<br />-120 γρ. ζάχαρη<br />-1 φλιτζάνι γάλα<br />-4 φύλλα ζελατίνας<br />-1 λεμόνι (τον χυμό και το ξύσμα)<br />-φρέσκα φρούτα εποχής</p>
</div>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
<div class="clear"> </div>
<p><strong>Eκτέλεση</strong></p>
<p>Λιώνουμε το βούτυρο και αλέθουμε τα μπισκότα μαζί με τα αμύγδαλα και την κανέλα. Ανακατεύουμε τα μπισκότα με το βούτυρο και τα απλώνουμε στη βάση μιας φόρμας με αποσπώμενο πάτο με διάμετρο 20-22 εκατοστά. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με τη ζάχαρη μέχρι να έχουμε μια σφιχτή και γυαλιστερή μαρέγκα. Στη συνέχεια χτυπάμε το τυρί μαζί με τον χυμό λεμονιού μέχρι να αφρατέψει. Βάζουμε για μερικά λεπτά τα φύλλα της ζελατίνας σε παγωμένο νερό να μαλακώσουν. Ζεσταίνουμε το γάλα και λιώνουμε σε αυτό τη ζελατίνα. Το αφήνουμε να κρυώσει, αλλά χωρίς να πήξει, και το ανακατεύουμε απαλά με τη μαρέγκα και το τυρί, προσθέτοντας και το ξύσμα. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες. Στολίζουμε το γλυκό με φρέσκα φρούτα εποχής.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.thecookbook.gr/">http://www.thecookbook.gr/</a></p>

Σχετικά άρθρα