Τέλειο Σορµπέ Σοκολάτας!

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title">Υλικά Συνταγής</h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span>500 ml νερό</span></li>
<li><span>150 γραμμ. καστανή ζάχαρη</span></li>
<li><span>200 γραμμ. κρυσταλλική ζάχαρη</span></li>
<li><span>65 γραμμ. κακάο</span></li>
<li><span>50 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη ή τριμμένη</span></li>
<li><span>2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας</span></li>
<li><span>1 κ. γλ. στιγμιαίος καφές</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title">Εκτέλεση</h3>
<p><strong>1.</strong> Βάζουμε το νερό, την καστανή ζάχαρη, την κρυσταλλική ζάχαρη και το κακάο σε μια κατσαρόλα. Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να πάρουν βράση και τα βράζουμε για 5΄, ανακατεύοντας συνεχώς για να λιώσει καλά η ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 3΄ακόμα.</p>
<p><strong>2</strong>. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα, τη βανίλια και τον καφέ. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τα υλικά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Το παγώνουμε στο ψυγείο και στη συνέχεια, το βάζουμε στην παγωτομηχανή.</p>
<p><strong>3</strong>. Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, παγώνουμε για λίγες ώρες στην κατάψυξη. Όταν αρχίσει να πήζει, με ένα πιρούνι το ξύνουμε και το χτυπάμε με μίξερ χειρός να φουσκώσει. Το παγώνουμε ξανά. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία 2 με 3 φορές. Όσο πιο πολύ το χτυπήσουμε, τόσο πιο αφράτο θα γίνει.</p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.argiro.gr/">http://www.argiro.gr/</a></p>
<p> </p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα