Χορτοφαγική πίτσα ολικής άλεσης!

<table class="synt" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tbody>
<tr>
<td>
<p><strong>Υλικά για</strong> 6 άτομα<br /><strong>Προετοιμασία </strong>15 λεπτά<br /><strong>Μαγείρεμα </strong>15 λεπτά<br /><strong>Αναμονή </strong>30 λεπτά</p>
<div class="ylika"><strong>Υλικά</strong>
<p><strong>Για τη ζύμη</strong><br />-500 γρ. αλεύρι σταρένιο, ολικής άλεσης<br />-500 γρ. αλεύρι δυνατό<br />-30 γρ. μαγιά φρέσκια<br />-1 κουτ. γλυκού αλάτι<br />-600 ml νερό<br />-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο<br /><strong>Για την επιφάνεια</strong><br />-150 γρ. σπιτική σάλτσα ντομάτας<br />-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες<br />-1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε λεπτές ροδέλες<br />-1 κολοκυθάκι κομμένο σε λεπτές φέτες κατά μήκος<br />-5-6 μανιτάρια λευκά φρέσκα κομμένα σε λεπτές φέτες<br />-1/2 φλιτζάνι ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένες<br />-1/2 φλιτζάνι κάππαρη ξαλμυρισμένη και στραγγισμένη<br />-1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή τριμμένη<br />-1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό τριμμένο<br />-1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη<br />-40 ml ελαιόλαδο</p>
</div>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
<div class="clear"> </div>
<p><strong>Eκτέλεση</strong></p>
<p>Κοσκινίζουμε σε μεγάλο μπολ τα δύο είδη αλεύρου, προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Ζεσταίνουμε ελαφρώς 200 ml από το νερό, ώσπου να γίνει χλιαρό (προσοχή, να μην κάψει). Προσθέτουμε τη μαγιά θρυμματισμένη, ανακατεύουμε και αφήνουμε κατά μέρος για 10 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να αφρίζει το μείγμα. Το προσθέτουμε στο μπολ με τα άλευρα, ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη εύπλαστη.<br />Τη μεταφέρουμε σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε για 6-7 λεπτά. Τη χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη, σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για 20 λεπτά, να ξεκουραστεί η ζύμη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.<br />Επιλέγουμε δύο κλασικά στρογγυλά και ρηχά ταψιά ειδικά για πίτσες, με διάμετρο 32 εκ. Απλώνουμε μέσα στο κάθε ταψί από ένα κομμάτι ζύμης και την τραβάμε προσεκτικά ώστε να απλώσει και να καλύψει την επιφάνεια του ταψιού. Αλείφουμε με τη σάλτσα ντομάτας. Από πάνω σκορπίζουμε το σκόρδο, την πιπεριά, το κολοκυθάκι, τα μανιτάρια, τις ελιές, την κάππαρη, τη ρίγανη και το θυμάρι. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα.<br />Ψήνουμε τις πίτσες μία-μία, στο μεσαίο ράφι του φούρνου, για 20 – 25 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η ζύμη. Σερβίρουμε αμέσως.</p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.thecookbook.gr">http://www.thecookbook.gr</a></p>

Σχετικά άρθρα