Χαλέπι: το ΣΑ του ΟΗΕ θα συνεδριάσει για την κλιμάκωση της βίας

25 Σεπτεμβρίου 2016

Σοκ προκαλεί η φωτογραφία από το Χαλέπι που ανέβασε στο Τwitter ο Σύρος δημοσιογράφος Ibrahim Hamidi.

Οι διασώστες βρήκαν νεκρή μια μάνα κάτω από τα ερείπια του σπιτιού της. Στην αγκαλιά της έχει το νεκρό βρέφος της, ενώ δίπλα της, επίσης νεκρός, βρίσκεται ο μεγαλύτερος γιος της.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα συνεδριάσει σήμερα, προκειμένου να συζητήσει για την κλιμάκωση της βίας στο Χαλέπι, τη μεγαλύτερη πόλη της βόρειας Συρίας.

Η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, τη σύγκληση του οποίου κατεπειγόντως ζήτησαν η Βρετανία, η Γαλλία και οι ΗΠΑ, αναμένεται να αρχίσει στις 11:00 τοπική ώρα (18:00 ώρα Ελλάδας), κατά τις ίδιες πηγές.

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν δήλωσε χθες «συγκλονισμένος» εξαιτίας της «τρομακτικής στρατιωτικής κλιμάκωσης» στο Χαλέπι.

Και αυτά την ώρα που οι ΗΠΑ, η ΕΕ και οι υπουργοί Εξωτερικών πολλών ευρωπαϊκών κρατών έκριναν σε κοινή ανακοίνωσή τους ότι το να τεθεί ξανά σε ισχύ η κατάπαυση του πυρός στη Συρία εξαρτάται από τη Ρωσία.

«Εναπόκειται στη Ρωσία να αποδείξει ότι είναι διατεθειμένη και ότι είναι ικανή να λάβει έκτακτα μέτρα για να σώσει τις διπλωματικές προσπάθειες με σκοπό να αποκατασταθεί μια εκεχειρία στη Συρία», αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση που υπογράφεται από τους ΥΠΕΞ τεσσάρων κρατών μελών της ΕΕ - της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Γερμανίας και της Βρετανίας - της Ύπατης Εκπροσώπου της Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας και τις ΗΠΑ.

 

Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ, enikos.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ