Τέλειο Κέικ με Σμέουρα!

26 Σεπτεμβρίου 2016

Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά
Μερίδες: 8-10

Υλικά Συνταγής

150 γρ κατεψυγμένα σμέουρα
200 γρ βούτυρο αγελάδας
190 ζάχαρη
200 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
ξύσμα από μισό λεμόνι ή 1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
3 μεγάλα αυγά

Εκτέλεση Συνταγής

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτουμε στο βούτυρο ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε καλά.

Παράλληλα σε ένα μπολ ρίχνουμε τα σμέουρα και μαζί 1-2 κουταλιές της σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε.

 


Tip: αν θέλετε πιο γλυκό αποτέλεσμα, μπορείτε να ρίξετε και μία γεμάτη κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη στα σμέουρα, μαζί με το αλεύρι.

Στη συνέχεια ρίχνουμε στον κάδο και το αλεύρι και χτυπάμε ελαφρά. Τον αφαιρούμε από μίξερ, προσθέτουμε τα σμέουρα και ανακατεύουμε με προσοχή με μία κουτάλα.

Αδειάζουμε το μείγμα του κέικ με τα σμέουρα σε μία βουτυρωμένη παραλληλόγραμμη φόρμα, μήκους 30 εκατοστών.

 


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 175 °C για 45-55 λεπτά. Θα πρέπει να δοκιμάσετε με ένα ξυλάκι ή ένα μαχαίρι να τρυπήσετε το κέντρο του κέικ και να βγαίνει στεγνό.

Αφήνουμε το κέικ μέσα στην φόρμα του για 15 λεπτά να κρυώσει και μετά το αφαιρούμε από τη φόρμα.



http://www.alwayshungry.gr


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ