Στάση αναμονής από τη ΔΗΜΑΡ

Τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει μετά την διαφωνία των πολιτικών αρχηγών για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και οι επόμενες κινήσεις της ΔΗΜΑΡ, συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος.

Ο Φώτης Κουβέλης ενημέρωσε τα ηγετικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ για το τι διαμείφθηκε ανάμεσα στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς στο Μέγαρο Μαξίμου και στο πού εστιάζονται οι διαφωνίες της ΝΔ, όπως τις διατύπωσε ο Αντώνης Σαμαράς, για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ αποφάσισε να αναμένει έως την Πέμπτη για την πραγματοποίηση νέας συνάντησης των κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη με την πιθανότητα να βρεθεί κοινός τόπος.

Επικαλούνται, μάλιστα, και τις δηλώσεις της αρμόδιας Ευρωπαίας επιτρόπου Σεσίλια Μάλμστρεμ, σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση δεσμεύτηκε, στη πρόσφατη συνάντηση που είχαν στην Αθήνα, να φέρει νέο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείου, εφόσον επιβεβαιωθεί η διάσταση απόψεων και η αδυναμία σύγκλισης για την κατάθεση αντιρατσιστικού νομοσχεδίου από την κυβέρνηση, τότε η ΔΗΜΑΡ θα πάρει πρωτοβουλία είτε να προωθήσει το νομοσχέδιο του Αν. Ρουπακιώτη, είτε να συμφωνηθεί κοινή πρόταση νόμου με το ΠΑΣΟΚ.

Ηγετικά στελέχη στην Αγίου Κωνσταντίνου, πάντως, έκριναν ως βιαστικό το αίτημα του ΠΑΣΟΚ να συζητηθεί άμεσα στη Βουλή, η δική του πρόταση νόμου.

Για τα περί αμφισβήτησης της συνοχής της κυβέρνησης, μετά τη διαφωνία των τριών αρχηγών, τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ δηλώνουν ότι δεν τους αφορούν τα σενάρια αυτά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα