Τίμησαν τη μνήμη του ηρωικού Σμηναγού

Σε κλίμα συγκίνησης έγινε χθες στην Κάρπαθο μνημόσυνο για τα επτά χρόνια από την θυσία του ηρωικού Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ Δαμασκηνού. Ο ηρωικός Αξιωματικός της Πολεμικής μας Αεροπορίας έχασε τη ζωή του, σε επιχείρηση αναχαίτισης σχηματισμού τουρκικών αεροσκαφών που παραβίαζαν τον Ελληνικό εναέριο χώρο ανοιχτά της Καρπάθου.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στην επιμνημόσυνη τελετή, κατατέθηκαν στεφάνια στο μνημείο του Κώστα Ηλιάκη, που έχει ανεγερθεί στο λιμάνι της Καρπάθου, ενώ την ίδια ώρα αεροσκάφη F-16 σε σχηματισμό, πετούσαν σε χαμηλό ύψος, αποτίοντας έτσι φόρο τιμής στη μνήμη του ηρωικού Σμηναγού.

Στην ομιλία του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, τόνισε: “Πρέπει να γίνει σύμβολο για όλους το παράδειγμα του Κώστα Ηλιάκη που προσέφερε τη ζωή του για την πατρίδα προστατεύοντας την Εθνική ακεραιότητα και την Εθνική κυριαρχία του Ελληνικού εναέριου χώρου. Αυτό που συνέβη πριν επτά χρόνια στην Κάρπαθο –υπογράμμισε ο κ. Παναγιωτόπουλος- δεν ήταν τυχαίο ούτε μοιραίο. Αλλά το αποτέλεσμα μιας σειράς συνεχιζόμενων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η φιλειρηνική χώρα μας από τους Τούρκους γείτονες. Όπως επεσήμανε ο Υπουργός, “δεν μας χωρίζει τίποτα από τον απλό Λαό της Τουρκίας, έχουν και αυτοί τα δικά τους προβλήματα

Σχετικά άρθρα