Διαιτητικά νόστιμα μπιφτέκια

29 Σεπτεμβρίου 2016

Υλικά  για 10 έως 15 burger

• 500 γρ κιμά γαλοπούλα περασμένο 2 φορές.
• 150 γραμμάρια βρώμη.
• μεσαία ντομάτα ώριμη τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη (στραγγίζουμε από περιττά υγρά, μόνο πουρές).
• 3 πιπεριές μεσαίο μέγεθος χρωματιστές, κομμένες σε μικρά ζαράκια για να είναι εμφανή μέσα στο μπιφτέκι ή πουρέ για να μην φαίνονται.
• 1 μέτριο κρεμμύδι.
• 50 ml ελαιόλαδο.
• Αλάτι.
• Πιπέρι.
• 2 αυγά.
• 1 μέτριο καρότο τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη.
• Μαϊντανό και φρέσκο κόλιανδρο.
• 1 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή.

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε. Αφήνουμε το κιμά για 1 ώρα στο ψυγείο, να σταθείΛαδώνουμε τα χέρια μας για να κόψουμε τον έτοιμο κιμά σε επιθυμητό μέγεθος και ψήνουμε σε σχαροτήγανο σε μέτρια θερμοκρασία ή στο φούρνο σε γκριλ με αέρα (200oC) σε προθερμασμένο φούρνο. Η διάρκεια του ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος που έχουμε κόψει το μπιφτέκι.

Σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε burger γαλοπούλας, κόβεται τα μπιφτέκια 30 με 40 γραμμάρια και χρησιμοποιείτε rolls ολικής μαζί με μια φέτα ντομάτα και ένα φύλλο μαρουλιού.




ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ