Σλοβενία: Δεν θα γίνουν επιπλέον περικοπές

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα γίνουν επιπλέον περικοπές, φέτος, στους μισθούς των δημόσιων υπαλλήλων, πέραν όσων συμφωνήθηκαν με τα συνδικάτα εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, έδωσε η πρωθυπουργός της Σλοβενίας Αλένκα Μπράτουσεκ.

Σε συνέντευξή της στη δημόσια ραδιοφωνία “Radio Slovenija”, η κ. Μπράτουσεκ δεν έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με την πιθανότητα μείωσης των συντάξεων στο μέλλον, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα θέμα που πρέπει να συζητηθεί.

Οι δηλώσεις της κ. Μπράτουσεκ έγιναν έπειτα από τη συνάντηση των επικεφαλής των εταίρων του κυβερνητικού συνασπισμού και τη δήλωση του προέδρου του Κόμματος Συνταξιούχων (DeSUS) Καρλ Έριαβετς, σύμφωνα με την οποία, “το μήνυμα που έλαβε απ’ αυτή την συνάντηση είναι πως δεν θα γίνουν περικοπές συντάξεων φέτος”.

Ο κ. Έριαβετς υπογράμμισε πως το DeSUS θα επιμείνει και το 2014, η δημοσιονομική εξυγίανση να μην γίνει “σε βάρος των συνταξιούχων”.

Σε άλλη συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό “Val 202”, η κ. Μπράτουσεκ παρουσίασε τον κυβερνητικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της κρίσης, δίνοντας έμφαση στην μεταφορά των “τοξικών” τίτλων των εμπορικών τραπεζών στην Εταιρεία Διαχείρισης Ενεργητικού Τραπεζών (“κακή τράπεζα), μέχρι το τέλος του Ιουνίου ή το αργότερο στις αρχές Ιουλίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα