Νιώθω έντονη ζαλάδα, κόπωση και δύσπνοια. Δώστε μου λύση

29 Σεπτεμβρίου 2016
Η ΝΙΚΗ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ ΤΟΥ BORO.GR ρωτά

Αναγνώστρια μας ρωτά: Γεια σας. Είμαι 29 ετών και 1,5 χρόνο τώρα ταλεπορούμαι από δύσπνοια.Είναι πολύ άσχημο το συναίσθημα και κουράστηκα να εισπράτω αμφιβολία από γιατρούς για όσα νιώθω. Έχω κάνει εξετάσεις όπως ακτινογραφία θώρακος,σπυρομέτρηση,τρίπλεξ καρδιάς οι οποίες ήταν καλές. Ο κορεσμός είναι γύρω στο 96-98% όμως εγώ συνεχίζω να νιώθω άσχημα σας μιλάω ειλικρινά. Πάσχω από χρόνιο νευροπαθητικό πόνο και είμαι σχεδόν καθηλωμένη. Ανησυχώ μήπως η αναγκαστική ακινησία έχει γίνει αιτία να δημιουργηθούν προβλήματα στην υγεία μου.. (έχω και λεμφοίδημα στο πόδι μου)Σκέφτηκα να ξεκινήσω κολύμβηση μήπως με βοηθήσει(είναι το μόνο είδος άσκησης που μου επιτρέπει ο νευροχειρουργός). Να ενήμερώσω ότι το μόνο που βρέθηκε είναι μια πρόπτωση μιτροειδούς και χαμηλός αιματοκρίτης (30) λόγω σιδηροπενικής αναιμίας. Χρειάζομαι κι άλλες εξετάσεις; Νιώθω τόσο έντονη ζαλάδα κόπωση και δύσπνοια-οι παλμοί μου είναι σχεδόν συνέχεια πάνω από 100. Έχω κουραστεί πολύ. Με θυμώνει που αμφιβάλουν ορισμένοι. ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΜΙΑ ΛΥΣΗ. ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ......

 

Στο ερώτημά σας απάντησε ο Γενικός Ιατρός, Διονύσης Βλάχος

 

 

Γεια σας, από ότι καταλαβαίνω σύμφωνα με αυτά που λέτε, έχετε κάνει πλήρη έλεγχο σε ότι αφορά πιθανό οργανικό πρόβλημα σε σχέση με τη δύσπνοια. Δεν έχει βρεθεί λοιπόν κανένα οργανικό αίτιο που να δικαιολογεί αυτό που αισθάνεστε. Αναφαίρετε οτι αλαιπωρείστε από νευροπαθητικό πόνο και είστε σχεδόν καθηλωμένη, πράγμα που φαίνεται ότι σας χαλάει την ποιότητα ζωής σας και σας δημιουργεί άγχος.

Αυτό που πρέπει να προσέξετε (εσείς ή βάλτε κάποιον άλλο) είναι το αν υπαρχουν αρκετές βαθιές αναπνοές, δίκην αναστεναγμού καθώς αναπνέετε. Σε αυτή την περίπτωση δημιουργείται μια διαταραχή στα επίπεδα οξυγόνου και διοξειδίου στο αίμα, που μπορεί να μας δώσει την αίσθηση της δύσπνοιας (αισθανόμαστε ότι δεν μας φτάνει ο αέρας που ανασαίνουμε και προσπαθούμε να πάρουμε βαθύτερες ανάσες, επιτείνοντας το πρόβλημα).

Δοκιμάστε την επόμενη φορά που θα έχετε αυτό το αίσθημα να πάρετε μια σακούλα, προσαρμόστε τη γύρω από τη μύτη και το στόμα - προσοχή μην την φορέσετε στο κεφάλι και  σε αυτήν να εισπνέετε και να εκπνέετε για 1/2 έως 1 λεπτό (έτσι ώστε να εισπνέετε τον αέρα που εκνεύσατε - μην ανησυχείτε, ο αέρας που εκνέουμε έχει αρκετό οξυγόνο).

Αυτό αποκαθιστά την διαταραχή ισορροπίας οξυγόνου -διοξειδίου στο αίμα και  η δύσπνοια υποχωρεί. Εφαρμόστε το κάθε φορά που σας συμβαίνει, και προσέχετε να μην έχετε ανάσες δίκην αναστεναγμού.

 

Dionysios Vlachos

General physician

 

Medical Director 

Eurodiet Med

Telephone: +30 210 9373 020

Fax: +30 210 9373 056

Mobile: +30 6944 567 575

 

dvlachos@eurodiet.gr

www.eurodiet.gr


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ