Ρυζομακάρονα στο γουόκ με λαχανικά και πετιμέζι!

30 Σεπτεμβρίου 2016

Υλικά για 4 άτομα
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 15 λεπτά

Υλικά

-1 πακέτο ρυζομακάρονα (νουντλς) ή φιδέ
-3 καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
-200 γρ. μανιτάρια
-200 γρ. αρακά βρασμένο
-150 γρ. φασολάκια φρέσκα καθαρισμένα
-1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε λωρίδες
-1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε λωρίδες
-1 κρεμμύδι κομμένο στα 8
-4 κουτ. σούπας σόγια σος
-4 κουτ. σούπας πετιμέζι
-1 κουτ. σούπας τζίντζερ φρέσκο τριμμένο
-1/2 φλιτζάνι κόλιαντρο φρέσκο ψιλοκομμένο
-1/2 φλιτζάνι σέρι ή γλυκό κρασί
-σουσάμι
-αλάτι, πιπέρι

 

Eκτέλεση

Βράζουμε σε κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό τα νουντλς σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα στραγγίζουμε και τα κρατάμε στην άκρη. Βάζουμε σε γουόκ 1 κουτ. σούπας λάδι και ρίχνουμε μέσα στο σκεύος τα καρότα, τα φασολάκια, τα μανιτάρια, τις πιπεριές, το κρεμμύδι και αλατοπίπερο. Σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν αλλά φροντίζουμε να διατηρήσουν ζωντανό το χρώμα τους και να είναι τραγανά. Προσθέτουμε και τον αρακά, τα νουντλς, το τζίντζερ, τον κόλιαντρο, το κρασί, το πετιμέζι και τη σόγια σος. Ανακατεύουμε καλά, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και σερβίρουμε.

 

http://www.thecookbook.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γιατί δε φεύγουμε από σχέσεις που μας κάνουν κακό
Καλησπερα σας ειμαι 25 χρονων και εχω μια...
Σχέση: Όταν ο άνδρας δε θέλει να είστε συνέχεια μαζί
Καλησπερα σας ονομαζομαι εφη και ειμαι 33...