Ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών στην Ιταλία

Ο δεύτερος γύρος των συμπληρωματικών δημοτικών εκλογών στην Ιταλία ξεκίνησε σήμερα σε 67 δημαρχίες της χώρας, με προεξάρχουσα την αναμέτρηση στην πρωτεύουσα Ρώμη, με τον απερχόμενο δεξιό δήμαρχο Τζάνι Αλεμάνο και τον υποψήφιο της κεντροαριστεράς Ινιάτσιο Μαρίνο να διεκδικούν την εκλογή τους.

Η αντιπαράθεση του εκλεκτού του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) Μαρίνο και του προερχόμενου από την πρώην νεοφασιστική παράταξη Αλεμάνο, που κατέρχεται με το κόμμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι Λαός της Ελευθερίας (PdL) δίνει τον συμβολισμό στις σημερινές δημοτικές εκλογές.

Οι ψηφοφόροι μπορούν να ψηφίζουν έως και αύριο στη 13.00, τοπική ώρα (14.00, ώρα Ελλάδος). Τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά αύριο το βράδυ.

Ελάχιστα γνωστός σε εθνικό πολιτικό επίπεδο, ο Μαρίνο πέτυχε να συγκεντρώσει το ενθαρρυντικό αποτέλεσμα του 42,7% κατά τον πρώτο γύρο, πριν δύο εβδομάδες, υποσκελίζοντας ευρέως τον Αλεμάνο, του οποίου το εκλογικό αποτέλεσμα σταμάτησε στο 30,2%.

Το διακύβευμα της σημερινής αναμέτρησης στην πρωτεύουσα είναι εξίσου σημαντικό, τόσο για το PD, το οποίο έπειτα από μία σειρά μέτριων εκλογικών αποτελεσμάτων σε εθνικό επίπεδο, θέλει να τονώσει την εικόνα του στους ψηφοφόρους, όσο και για τον Μπερλουσκόνι, ο οποίος στον προηγούμενο γύρο απώλεσε τον έλεγχο σε αρκετές σημαντικές πόλεις.

“Έχω την πλήρη υποστήριξη του PdL και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατέβηκε στην πολιτική αρένα με το αγαπημένο του μέσον, την τηλεόραση

Σχετικά άρθρα