Ενέργειες για άρση επιτήρησης μετοχών από την Πήγασος Εκδοτική

30 Σεπτεμβρίου 2016

«Οι προσπάθειες της διοίκησης έχουν ανακόψει τον ρυθμό επιδείνωσης των οικονομικών συνεπειών και συνεχίζουν να επικεντρώνονται στη συμπίεση του λειτουργικού κόστους» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Πήγασος Εκδοτική και συνεχίζει: «Παράλληλα, λαμβάνονται μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας και προς τούτο πέρα από την αναδιαπραγμάτευση του δανεισμού έχουν αυξηθεί οι καταθέσεις μετόχων έναντι μελλοντικής αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, με το υπόλοιπο αυτών την 30/06/2016 να ανέρχεται σε 6,15 εκατ. ευρώ».

Υπενθυμίζεται ότι οι μετοχές της Πήγασος Εκδοτική, έχουν υπαχθεί από 08/01/2011 στην κατηγορία επιτήρησης, με κριτήριο τη σχέση ενοποιημένων ζημιών χρήσης 2010 προς ενοποιημένα ίδια κεφάλαια της 31/12/2010.

Οι ζημιές, σύμφωνα με την εταιρεία, αποδίδονται στις συνέπειες των συνεχιζόμενων τρεχουσών αρνητικών οικονομικών συγκυριών, οι οποίες έχουν σοβαρές επιπτώσεις επί των εσόδων του ομίλου που προέρχονται κυρίως από διαφήμιση.

Η διοίκηση διατηρεί την πεποίθηση για το πρόσκαιρο των τρεχουσών αρνητικών οικονομικών συγκυριών και προσβλέπει στη μεταστροφή του γενικότερου αρνητικού κλίματος που επικρατεί στην αγορά.

 

Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ