Αγιορείτικος μπακαλιάρος με πατάτες και δαμάσκηνα!

30 Σεπτεμβρίου 2016

Υλικά για 4 άτομα
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά

Υλικά

-2 φιλέτα μπακαλιάρο παστό ξαλμυρισμένο
-3/4 φλιτζανιού λάδι
-4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
-2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
-1 ξυλαράκι κανέλας
-1 δαφνόφυλλο
-300 γρ. δαμάσκηνα
-700 γρ. πατάτες χοντροκομμένες
-αλάτι, πιπέρι

 

Eκτέλεση

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τον ντοματοπελτέ σε μεγάλο τηγάνι με το λάδι για 5 λεπτά. Προσθέτουμε την κανέλα, τη δάφνη και τις πατάτες και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά. Ρίχνουμε 2 ποτήρια ζεστό νερό και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο οι πατάτες. Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και τον μπακαλιάρο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του.

 

http://www.thecookbook.gr/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ
Τα νέα της ημέρας
11:39 Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ