Κουκιά με χοιρομέρι

<table class="synt" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tbody>
<tr>
<td>
<p><strong>Υλικά για</strong> 8 άτομα</p>
<div class="ylika"><strong>Υλικά</strong>
<p>-1½ κιλό κουκιά καθαρισμένα<br />-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο<br />-100 γρ. πανσέτα ή μπέικον, σε κύβους<br />-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο<br />-2 κουτ. σούπας μαϊντανό<br />-5 φυλλαράκια φασκόμηλο φρέσκο ή 2 κουτ. γλυκού αποξηραμένο<br />-2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών σπιτικό<br />-½ φλιτζάνι παρμεζάνα κομμένη σε μικρούς κύβους<br />-½ λεμόνι (τον χυμό του)<br />-αλάτι, πιπέρι</p>
</div>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
<div class="clear"> </div>
<p><strong>Eκτέλεση</strong></p>
<p>Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, ρίχνουμε το σκόρδο, την πανσέτα και το φασκόμηλο, και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει η πανσέτα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα κουκιά, ανακατεύουμε καλά και βάζουμε στην κατσαρόλα τον φρέσκο ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τα κουκιά και να εξατμιστεί το μεγαλύτερο μέρος του ζωμού. Τα αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό και σερβίρουμε προσθέτοντας τον χυμό λεμονιού και τα κομμάτια της παρμεζάνας.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.thecookbook.gr/">http://www.thecookbook.gr/</a></p>

Σχετικά άρθρα