Ελαφριά τούρτα με κρέμα και φράουλες!

<table class="synt" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tbody>
<tr>
<td>
<p><strong>Υλικά για</strong> 8-10 άτομα<br /><strong>Προετοιμασία </strong>20 λεπτά<br /><strong>Αναμονή </strong>1 ώρα + 4 ώρες στο ψυγείο<br /><strong>Μαγείρεμα </strong>40 λεπτά</p>
<div class="ylika"><strong>Υλικά</strong>
<p>-500-600 γρ. φράουλες<br />-2-3 κουτ. σούπας ζάχαρη<br />-500 ml κρέμα γάλακτος<br />-1/2 φλιτζάνι αμύγδαλο εφιλέ ελαφρά ψημένο στον φούρνο, για 5 λεπτά στους 170οC (προαιρετικά)<br /><strong>Για το παντεσπάνι</strong><br />-3 αβγά<br />-250 γρ. ζάχαρη<br />-90 ml νερό βραστό<br />-1½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ<br />-150 γρ. αλεύρι<br />-1-2 βανιλίνες ή 1 κουτ. γλυκού απόσταγμα πικραμύγδαλο ή ξύσμα από 1 λεμόνι<br /><strong>Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής</strong><br />-2 κρόκους<br />-2 κουτ. σούπας ζάχαρη<br />-2 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ<br />-250 ml γάλα πλήρες<br />-1 βανιλίνη ή 1/2 λουβί βανίλιας</p>
</div>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
<div class="clear"> </div>
<p><strong>Eκτέλεση</strong></p>
<p>Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ντύνουμε με αντικολλητικό χαρτί τον πάτο μιας στρογγυλής φόρμας (22-24 εκ. διάμ.) με αποσπώμενο πάτο και βουτυρώνουμε τα πλαϊνά.<br /><strong>Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι:</strong> Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά   με τη ζάχαρη, μέχρι να έχουμε μια αφράτη κρέμα. Χτυπώντας πιο απαλά, προσθέτουμε το βραστό νερό. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το άρωμα και τα προσθέτουμε απαλά στο μείγμα. Ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε τρεις φέτες.<br /><strong>Ετοιμάζουμε την κρέμα: </strong>Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά. Αποσύρουμε μόλις η κρέμα πάρει βράση και αδειάζουμε αμέσως σε κρύο μπολ. Σκεπάζουμε με μεμβράνη (να ακουμπάει στην κρέμα) και αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις φράουλες. Τις ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και τις αφήνουμε στην άκρη για περίπου 20 λεπτά. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει απαλή σαντιγί. Προσοχή, μην την παραχτυπήσετε γιατί θα κόψει. Ανακατεύουμε απαλά το 1/3 της σαντιγί με την κρέμα ζαχαροπλαστικής.<br /><strong>Στήνουμε την τούρτα: </strong>Ακολουθούμε τη σειρά παντεσπάνι, κρέμα ζαχαροπλαστικής, φράουλες, παντεσπάνι, κρέμα ζαχαροπλαστικής, φράουλες-παντεσπάνι, σαντιγί, φράουλες. Τέλος, πασπαλίζουμε με αμύγδαλο εφιλέ. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο τουλάχιστον 4 ώρες πριν τη σερβίρουμε.</p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.thecookbook.gr/">http://www.thecookbook.gr/</a></p>

Σχετικά άρθρα