Crumble με δαμάσκηνα!

<table class="synt" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tbody>
<tr>
<td>
<p><strong>Υλικά για</strong> 4 άτομα<br /><strong>Προετοιμασία </strong>20 λεπτά<br /><strong>Ψήσιμο </strong>40 λεπτά</p>
<div class="ylika"><strong>Yλικά</strong>
<p>-24 δαμάσκηνα αποξηραμένα (χωρίς κουκούτσια)<br />-1/2 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή<br />-1 κουτ. γλυκού τζίντζερ ψιλοκομμένο<br />-6 φυλλαράκια αρμπαρόριζας ψιλοκομμένα<br /><strong>Για την κρούστα</strong><br />-2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής αλέσεως<br />-2/3 φλιτζανιού βούτυρο<br />-1/2 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή<br />-1 πρέζα κανέλα<br />-1 αβγό</p>
</div>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
<div class="clear"> </div>
<p><strong>Eκτέλεση</strong></p>
<p>Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 oC. Aνακατεύουμε σε ένα μπολ τα δαμάσκηνα, τη ζάχαρη, το τζίντζερ και την αρμπαρόριζα. Aπλώνουμε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή σε ατομικά. Bάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη και το βούτυρο και ανακατεύουμε με το γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το αβγό, την κανέλα και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματισθεί μία μαλακή ζύμη. Tρίβουμε τη ζύμη με χοντρό τρίφτη (όπως το τυρί), πάνω από τα δαμάσκηνα μέχρι να καλυφθεί η επιφάνειά τους. Ψήνουμε στον φούρνο για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η κρούστα. Σερβίρουμε το crumble με σαντιγί ή παγωτό βανίλια.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.thecookbook.gr">http://www.thecookbook.gr</a></p>

Σχετικά άρθρα