"Δεν θα αλλάξουμε τους κανόνες του ΔΝΤ για χάρη της Ελλάδας"

2 Οκτωβρίου 2016

"Το ΔΝΤ έχει κανόνες. Δεν θα αλλάξουμε τους κανόνες του για την Ελλάδα". Αυτό δήλωσε σε συνομιλητές του στην Ουάσινγκτον ο Πόουλ Τόμσεν, σύμφωνα με την "Realnews" και συμπλήρωσε ότι "η Γερμανία θα αποφασίσει αν θέλει την επιστροφή μας στο πρόγραμμα ή όχι".

Όπως αναφέρεται, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, σε σκληρή γραμμή, ξεκαθάρισε τις προθέσεις του επιτελείου της Κριστίν Λαγκάρντ λίγες ημέρες πριν την ετήσια σύνοδο του Ταμείου, που θα διεξαχθεί στην Ουάσινγκτον μεταξύ 7-9 Οκτωβρίου. Μάλιστα εκτιμάται ότι στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου ενδεχομένως να συζητηθεί από το "κλαμπ της Ουάσινγκτον" η τύχη του ελληνικού χρέους.

H εφημερίδα σημειώνει ότι η αίσθηση που αποκόμισαν οι συνομιλητές του κ. Τόμσεν είναι ότι στο Ταμείο παραμένουν "αποστασιοποιημένοι" από τις εξελίξεις στο ελληνικό πρόγραμμα και δίνουν ελάχιστες πιθανότητες το ΔΝΤ να επιστρέψει με χρηματοδότηση - παρά την επιμονή της Γερμανίας και της Ολλανδίας – κάτι που βάσει της συμφωνίας θα πρέπει να αποφασιστεί μέχρι το τέλος του 2016.

Το "μπαλάκι" στην Μέρκελ 

Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ, δύο επιλογές υπάρχουν στον ορίζοντα: Ή θα πρέπει να γίνει μια ελάφρυνση του χρέους ώστε να επιστρέψει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα ή η Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ θα πρέπει να πείσει το γερμανικό Κοινοβούλιο ότι η παρουσία του Ταμείου δεν είναι πλέον απαραίτητη.

 

Πηγή: capital.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ