Τοστ με ψητά λαχανικά, χούμους και κατσικίσιο τυρί!

3 Οκτωβρίου 2016

Υλικά για 1 τοστ
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά

Υλικά

-1 φρατζόλα τσιαμπάτα ή φοκάτσια
-2 κολοκυθάκια
-2 μελιτζάνες
-6 μανιτάρια λευκά κομμένα σε λεπτές φέτες
-1 κρεμμύδι μικρό κομμένο σε λεπτές φέτες
-1 πατάτα
-200 γρ. τυρί κατσικίσιο μαλακό
-αλάτι, πιπέρι
-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
Για το χoύμους
-400 γρ. ρεβίθια βρασμένα
-1 λεμόνι μεγάλο (τον χυμό του)
-3 κουτ. σούπας ταχίνι
-1 σκελίδα σκόρδο
-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1/2 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
-3 κουτ. σούπας νερό
-αλάτι, πιπέρι

 

Eκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Βράζουμε την πατάτα σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά. Σουρώνουμε, την καθαρίζουμε και την κόβουμε σε λεπτές φέτες. Ετοιμάζουμε τα λαχανικά: Κόβουμε το κολοκυθάκι και τη μελιτζάνα σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε σε ταψί. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και την πατάτα και αλατοπιπερώνουμε καλά. Πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο και το θυμάρι και τα βάζουμε στον φούρνο να ψηθούν για 15 λεπτά. Την ώρα που τα λαχανικά ψήνονται, ετοιμάζουμε το χούμους: Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε μια βελούδινη αλοιφή. Ανοίγουμε με μαχαίρι το ψωμί κατά μήκος και αλείφουμε και τις δύο πλευρές του με μπόλικο χούμους. Βγάζουμε τα λαχανικά από τον φούρνο και τα μοιράζουμε ομοιόμορφα πάνω στο ένα ψωμί. Μοιράζουμε πάνω του το τυρί και σκεπάζουμε με το δεύτερο κομμάτι ψωμί. Ψήνουμε το σάντουιτς στην τοστιέρα για περίπου 6-8 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως...

 

http://www.thecookbook.gr

 

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ