Μαρμελάδα δαμάσκηνο!

3 Οκτωβρίου 2016

Προετοιμασία 30 λεπτά
Μαγείρεμα 20-30 λεπτά
Υλικά για 2 βάζα

Υλικά

-2 κιλά δαμάσκηνα φρέσκα
-2 κιλά ζάχαρη
-1 λεμόνι (τον χυμό και το ξύσμα του)

 

Eκτέλεση

Πλένουμε τα δαμάσκηνα, τους αφαιρούμε το κουκούτσι και τα τοποθετούμε σε μεγάλη κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη. Βράζουμε τη μαρμελάδα για 20-30 λεπτά, μέχρι να δέσει, αφαιρώντας τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια. Οταν αρχίζει να δένει, προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε τη μαρμελάδα καθώς είναι ζεστή σε αποστειρωμένα βάζα, κλείνουμε ερμητικά με αποστειρωμένα καπάκια και τα αναποδογυρίζουμε για να φύγει ο αέρας.

 

http://www.thecookbook.gr/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ