ΚΝΕ: Πρόκληση η πρωτοβουλία της ΟΝΝΕΔ

Πρόκληση απέναντι στη νεολαία χαρακτηρίζει το γραφείο Τύπου του κεντρικού συμβουλίου της ΚΝΕ την πρωτοβουλία της ΟΝΝΕΔ “σπάμε την ομερτά, δυναμώνουμε την αλήθεια” .

“Ένα πράγμα τους ενδιαφέρει: να επιβάλουν την “ομερτά” της υποταγής για το 1,5 εκατομμύρια ανέργους, για τις 400.000 οικογένειες στις οποίες δεν υπάρχει ούτε ένας εργαζόμενος. Την “ομερτά” του συμβιβασμού με τον υποσιτισμό μαθητών στα σχολεία, με το να παρατάνε τις σπουδές τους νέοι που δεν μπορούν να πληρώνουν κερατιάτικα σε νοίκια. Την “ομερτά” της συμφιλίωσης με την δουλειά με μισθούς πείνας για ένα χρονικό διάστημα και μετά πάλι να ψαχνόμαστε μέρα-νύχτα για μία θέση στα εργασιακά Νταχάου που έχουν ετοιμάσει”, επισημαίνεται στην ανακοίνωσή τους.

“Η ΟΝΝΕΔ επιδιώκει ότι ακριβώς και η συγκυβέρνηση με το “νόμος και τάξη”. Υποταγή στο σύστημα της ταξικής εκμετάλλευσης, τα κεφάλια κάτω και να τρωγόμαστε μεταξύ μας σαν τα σκυλιά, εργαζόμενοι με άνεργους, συμβασιούχοι με μόνιμους, ασφαλισμένοι με ανασφάλιστους για να κερδίζουν τα παράσιτα, οι καπιταλιστές, και από τη δουλειά μας και από την ανεργία στην οποία μας καταδικάζει το σύστημα”, αναφέρει το κεντρικό συμβούλιο της ΚΝΕ.

“Λένε ότι έτσι “θα δυναμώνει η αλήθεια”. Ποια είναι η αλήθεια της ΟΝΝΕΔ; Ότι είναι της μοίρας μας να ζούμε σαν δούλοι, δηλαδή το μεγαλύτερο ψέμα των εκμεταλλευτών. Αυτό το ψέμα όχι μόνο δε λογοκρίνεται αλλά κυριαρχεί και αναπαράγεται από το αστικό πολιτικό σύστημα, τα αστικά ΜΜΕ. Το αξιοποιούν και θέλουν να κυριαρχεί για να μην αγωνιζόμαστε, να μην παλεύουμε, να παραιτούμαστε από την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Για να μη σκεφτόμαστε καν ότι υπάρχει κοινωνία χωρίς ταξική εκμετάλλευση, ότι μπορούν οι εργαζόμενοι και η νεολαία να ζουν όπως αξίζει στους παραγωγούς του πλούτου, με σύγχρονα δικαιώματα στη δουλειά, στη μόρφωση, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στη ζωή.

Η νεολαία να στείλει στα σκουπίδια τις διακηρύξεις της ΟΝΝΕΔ, όπως και η συγκυβέρνηση και το σύστημα τους στέλνει στα σκουπίδια τις ζωές μας. Ελπίδα και ρεαλισμός σήμερα είναι η λαϊκή συμμαχία ενάντια στα μονοπώλια και το καπιταλιστικό σύστημα, η ενίσχυσή της σε κάθε χώρο που δουλεύει, ζει και μορφώνεται η νεολαία”, καταλήγει.

Σχετικά άρθρα