Πατατοσαλάτα με μυρωδικά, αντζούγιες και ντρέσινγκ κάππαρης

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title"><span style="font-size: small;"><strong>Υλικά</strong></span></div>
<div class="main_text">
<ul>
<li><span style="font-size: small;">1 κιλό πατάτες, καλά πλυμένες, με τη φλούδα τους</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 κιλό αρμύρα, καθαρισμένη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 μικρά αγγούρια, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους 1 – 2 εκ.</span></li>
<li><span style="font-size: small;">το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/3 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">τα φύλλα από 3 – 4 κλωνάρια μαϊντανού, ψιλοκομμένα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">16 φιλέτα αντζούγιας, διατηρημένα στο λάδι και καλά στραγγισμένα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></li>
</ul>
<p><span style="font-size: small;"> </span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Για το ντρέσινγκ</strong></span></p>
<ul>
<li><span style="font-size: small;">40 ml ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1½ κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κουτ. σούπας ξίδι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαρμυρισμένη και καλά στραγγισμένη</span></li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span style="font-size: small;"><strong><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span></strong> 4 – 6 <span class="recipe_parts"><strong><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span></strong> 20΄</span> <span class="recipe_parts"><strong><span class="recipe_parts_title">Μαγείρεμα</span></strong> 1 ώρα</span></span></div>
</div>
</div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span style="font-size: small;"><strong><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span> </strong>Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τις πατάτες και νερό τόσο ώστε να τις υπερκαλύπτει κατά 5 εκ. και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε, τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν ώστε να μπορούμε να τις πιάσουμε και τις ξεφλουδίζουμε. Οσο οι πατάτες είναι ακόμα ζεστές, η φλούδα βγαίνει πολύ εύκολα. Τις κόβουμε σε κύβους 3 – 4 εκ., τις βάζουμε σε βαθύ μπολ ή σαλατιέρα και τις αλατοπιπερώνουμε αμέσως. Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε την αρμύρα για 4 – 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Τη βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τη βάζουμε για 5 λεπτά σε βαθύ μπολ με κρύο νερό, ώστε και να σταματήσει ο βρασμός, και να διατηρήσει το πράσινο χρώμα της. Στραγγίζουμε και την αδειάζουμε στο μπολ με τις πατάτες. Προσθέτουμε το αγγούρι, το κρεμμυδάκι, τον άνηθο και το μαϊντανό και ανακατεύουμε απαλά. Χτυπάμε στον πολυκόφτη που διαθέτουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και περιχύνουμε τη σαλάτα. Σκορπίζουμε ομοιόμορφα τις αντζούγιες και σερβίρουμε.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.gastronomos.gr</span></span></p>
</div>

Σχετικά άρθρα