Παντσέτα αργοψημένη

5 Οκτωβρίου 2016

Υλικά για 6 άτομα
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 3½ ώρες

Υλικά

-1.200 γρ. παντσέτα χοιρινή
-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-3 κρεμμύδια σε φέτες
-3 κουτ. σούπας μέλι
-2 κουτ. σούπας κύμινο σκόνη
-1 πιπεριά κόκκινη καυτερή ψιλοκομμένη
-αλάτι, πιπέρι

 

Eκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Τσιγαρίζουμε σε μεγάλο τηγάνι τις παντσέτες στο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν. Αναμειγνύουμε σε μπολ το μέλι (διαλυμένο σε 3 κουτ. σούπας ζεστό νερό) με το κύμινο, την πιπεριά, αλάτι και πιπέρι. Στρώνουμε σε ταψί τα κρεμμύδια και βάζουμε από πάνω τις παντσέτες. Ραντίζουμε με το μείγμα του μπολ ώστε να πάει παντού. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 3½ ώρες. Σερβίρουμε το κρέας με χοντροκομμένες τηγανητές πατάτες.

Tip: Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε και μισό φλιτζάνι λευκό κρασί μέσα στο ταψί.

 

http://www.thecookbook.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ