Σαλάτα με σταφύλια και ταλαγάνι!

<table class="synt" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tbody>
<tr>
<td>
<p><strong>Υλικά για</strong> 4 άτομα<br /><strong>Προετοιμασία </strong>20 λεπτά<br /><strong>Μαγείρεμα </strong>5 λεπτά</p>
<div class="ylika"><strong>Υλικά</strong>
<p>-200 γρ. τυρί ταλαγάνι σε φέτες<br />-1 γαλλική σαλάτα<br />-½ ματσάκι ρόκα<br />-4 κλωναράκια γλιστρίδα<br />-1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο<br />-1 μικρό τσαμπί σταφύλι μοσχάτο<br />-30 γρ. καρύδια<br />-1 κουτ. σούπας σουσάμι<br /><strong>Για τη sauce</strong><br />-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο<br />-1 λεμόνι (τον χυμό του και το ξύσμα από το μισό)<br />-2 κουτ. σούπας χυμό σταφυλιών<br />-αλάτι<br />-πιπέρι φρεσκοτριμμένο</p>
</div>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
<div class="clear"> </div>
<p><strong>Eκτέλεση</strong></p>
<p>Πλένουμε καλά τη σαλάτα και τη ρόκα κάτω από τρεχούμενο νερό, τις κόβουμε με τα χέρια σε χοντρά κομμάτια και τα ρίχνουμε σε βαθύ μπολ μαζί με το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και τα κλωναράκια γλιστρίδας. Ανακατεύουμε απαλά. Βάζουμε τις φέτες από το ταλαγάνι σε αντικολλητικό ταψάκι και τις ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε μέσα το σουσάμι να καβουρντιστεί ελαφρώς και να βγάλει τα αρώματά του. Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε τη sauce χτυπώντας όλα μαζί τα υλικά της στο μπλέντερ μέχρι να δέσει. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη sauce, προσθέτουμε τις ρώγες του σταφυλιού και τα καρύδια, και την ανακατεύουμε πολύ καλά. Τέλος, τοποθετούμε το ψητό ταλαγάνι στην κορυφή της σαλάτας και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.</p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.thecookbook.gr">http://www.thecookbook.gr</a></p>

Σχετικά άρθρα