Αβγά σαγανάκι!

<table class="synt" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tbody>
<tr>
<td>
<p><strong>Προετοιμασία </strong>10 λεπτά<br /><strong>Μαγείρεμα </strong>10 λεπτά<br /><strong>Υλικά για</strong> 4 άτομα</p>
<div class="ylika"><strong>Υλικά</strong>
<p>-8 αβγά φρέσκα<br />-1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελαδινό<br />-2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο<br />-1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο<br />-1 πρέζα μπούκοβο γλυκό ή καυτερό<br />-1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη<br />-μισό λεμόνι<br />-αλάτι</p>
</div>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
<div class="clear"> </div>
<p><strong>Εκτέλεση</strong></p>
<p>Βάζουμε το βούτυρο να κάψει σε ένα φαρδύ τηγάνι. Ρίχνουμε τα αβγά, τα αλατίζουμε και τα τηγανίζουμε όπως μας αρέσουν. Oταν είναι σχεδόν έτοιμα, τα περιχύνουμε με το γιαούρτι ανακατεμένο με το σκόρδο. Τα ψήνουμε για 2-3 λεπτά ακόμα και κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και το μπούκοβο και στο τέλος στύβουμε από πάνω το λεμόνι.</p>
<p><strong>ΣΗΜ.:</strong> Aν λατρεύετε τα τηγανητά αβγά, το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει. Bάλτε το γιαούρτι στο τέλος (για να μην κόψει) και στύψτε μπόλικο λεμόνι. Aν δεν σας αρέσει το μπούκοβο, αντικαταστήστε το με κόκκινη γλυκιά πάπρικα ή, τουλάχιστον, με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.</p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.thecookbook.gr">http://www.thecookbook.gr</a></p>

Σχετικά άρθρα