Παπαρδέλες με απάκι και πέστο από μυρωδικά!

5 Οκτωβρίου 2016

Υλικά για 4 άτομα
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 15 λεπτά

Υλικά

-500 γρ. παπαρδέλες
-250 γρ. απάκι σε λεπτές φέτες
-2+1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το πέστο
-1/2 φλιτζάνι βασιλικό φρέσκο
-1/2 φλιτζάνι θυμάρι, ρίγανη και ματζουράνα φρέσκα
-1 φλιτζάνι μαϊντανό
-1 λεμόνι (το ξύσμα του)
-3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
-1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
-1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα

 

Eκτέλεση

Βράζουμε τις παπαρδέλες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου (κρατάμε 1/2 ποτήρι από το νερό του βρασμού) στραγγίζουμε και τις λαδώνουμε με τις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Ετοιμάζουμε το πέστο μυρωδικών: Βάζουμε στο μπλέντερ τα μυρωδικά, το ελαιόλαδο, το ξύσμα, το κεφαλοτύρι, τα αμύγδαλα, 1 κουτ. γλυκού αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια χοντροκομμένη αλοιφή. Ρίχνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το απάκι για 1 λεπτό από την κάθε του πλευρά. Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά σε βαθύ τηγάνι με το πέστο μυρωδικών και το νερό που έχουμε κρατήσει. Σερβίρουμε αμέσως με το απάκι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο.

 

http://www.thecookbook.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ
Τα νέα της ημέρας
11:39 Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ