90 χρόνια Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ): διήμερο εκδηλώσεων

5 Οκτωβρίου 2016

Το έργο του και τους ανθρώπους του θα παρουσιάσει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο εορταστικό διήμερο εκδηλώσεων "ΑΠΘ στην Πόλη", που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Οκτωβρίου, στην πλατεία Αριστοτέλους, για τη συμπλήρωση 90 χρόνων από την ίδρυσή του.

Εικαστικές δράσεις, επιδείξεις, διαδραστικά εργαστήρια, αθλητικές δραστηριότητες, ο μαγικός κόσμος της χημείας, φυσικά μαγικά, πειράματα από απόσταση, μαγικά υλικά, λογοτεχνικό κυνήγι θησαυρού, η ισορροπημένη διατροφή, προγραμματισμός ρομπότ με κύβους, η ομάδα ρομποτικής Pandora, η ομάδα Amanda με την εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας για την ολιστική αντιμετώπιση του bullying, η ομάδα Aristurtle με το ηλεκτρικό αγωνιστικό μονοθέσιο αυτοκίνητο, η Ομάδα Aristotle Racing Team (ART) με το αγωνιστικό μονοθέσιο αυτοκίνητο Art-16, το ιστιοφόρο σκάφος "Αριστοτέλης" του ΑΠΘ και άλλα πολλά συνθέτουν ένα πλούσιο πρόγραμμα που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους.

Η έναρξη των δράσεων θα γίνει από τον Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Περικλή Μήτκα, στις 8 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Αριστοτέλους.

Στο πλαίσιο του εορταστικού διημέρου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στη μνήμη του Νίκου Χουρμουζιάδη, με τίτλο "Με οδηγό τον Ευριπίδη", στις 8 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί στην αίθουσα "Ολύμπιον".

Στην εκδήλωση θα προβληθεί η ταινία του Νίκου Γραμματικού «Μήδεια… κρείσσων των εμών βουλευμάτων». Η ταινία είναι βασισμένη στον μύθο της Μήδειας και στη μετάφραση της τραγωδίας του Ευριπίδη από τον Νίκο Χουρμουζιάδη. Η ταινία είναι αφιερωμένη από τον δημιουργό της στο Νίκο Χουρμουζιάδη.

Μετά την προβολή της ταινίας θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον ομότιμο καθηγητή του ΑΠΘ Κυριάκο Τσαντσάνογλου, με τίτλο «Ο φίλος μου Νίκος Χουρμουζιάδης» και από την αναπληρώτρια καθηγήτρια του Tμήματος Θεάτρου του ΑΠΘ Ελένη Παπάζογλου, με τίτλο «Νίκος Χουρμουζιάδης ένας φιλόλογος με ταλέντο».

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη της ταινίας Νίκο Γραμματικό. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Καθηγητής Δημήτρης Ναζίρης.

 

https://www.auth.gr/auth-in-the-city

 

Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ