Fondue τυριών

<table class="synt" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tbody>
<tr>
<td>
<p><strong>Υλικά για</strong> 4 άτομα<br /><strong>Προετοιμασία </strong>10 λεπτά<br /><strong>Μαγείρεμα </strong>15 λεπτά</p>
<div class="ylika"><strong>Yλικά</strong>
<p>-230 ml κρασί λευκό ξηρό<br />-1 σκελίδα σκόρδο<br />-250 γρ. έμενταλ σε κυβάκια<br />-200 γρ. γραβιέρα πικάντικη σε κυβάκια<br />-1 ποτηράκι kirsch<br />-2 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ<br />-ψωμί μαύρο μπαγιάτικο κομμένο σε μπουκιές<br />-πιπέρι</p>
</div>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
<div class="clear"> </div>
<p><strong>Eκτέλεση</strong></p>
<p>Παίρνουμε το ειδικό σκεύος για fondue και το αλείφουμε με μία σκελίδα σκόρδο, στη συνέχεια το βάζουμε στην εστία της κουζίνας και ρίχνουμε το κρασί να ζεσταθεί. Μόλις αρχίσουν να εμφανίζονται μερικές φυσαλίδες, ρίχνουμε τα κυβάκια των τυριών, χαμηλώνουμε την εστία και ανακατεύουμε σιγά, σιγά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να γίνουν σαν κρέμα μαζί με το κρασί. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο kirsch και το ρίχνουμε στην κρέμα τυριών, ανακατεύουμε να δέσει ελαφρά το μείγμα μας και μεταφέρουμε το σκεύος στο τραπέζι βάζοντάς το στο ειδικό καμινέτο (με χαμηλή φωτιά). Με τα ειδικά πιρούνια για fondue, καρφώνουμε μία μπουκιά ψωμί, το βουτάμε μέσα στο λιωμένο τυρί, το φέρνουμε δύο βόλτες και στη συνέχεια το γευόμαστε.</p>
<p><strong>Tip: </strong>Καλό θα είναι να χρησιμοποιήσουμε για το fondue το ίδιο κρασί που θα σερβίρουμε στο τραπέζι, ώστε να μην μπερδέψουμε τις γεύσεις.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.thecookbook.gr">http://www.thecookbook.gr</a></p>

Σχετικά άρθρα