Καταγγελία για διαπλοκή αξιωματούχου της ΕΕ πίσω από το "τσαμικό ζήτημα"

9 Οκτωβρίου 2016

Το παρασκήνιο που οδήγησε στην πρόσφατη απάντηση του Επιτρόπου για τη διεύρυνση της ΕΕ, Αυστριακού, Γιοχάνες Χαν, περί υπάρξεως «τσαμικού ζητήματος» στην ατζέντα του ελληνο-αλβανικού διαλόγου, αποκαλύπτει άκρως απόρρητο έγγραφο της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, οι πληροφορίες που περιέχονται σε αυτό και προέρχονται από πρωτοκλασάτο πολιτικό παράγοντα της Αλβανίας, αποτελούν κόλαφο για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού αποκαλύπτεται ότι την απάντηση περί «τσαμικού ζητήματος», μαγείρεψε σε συνεργασία με τον Αλβανό Πρωθυπουργό, Σοσιαλιστή, Έντι Ράμα, η ίδια η επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στα Τίρανα, της οποίας ο σύζυγος παίρνει δημόσια έργα από την κυβέρνηση Ράμα.

Το απόρρητο έγγραφο, το οποίο αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, περιλαμβάνει και εντυπωσιακές πληροφορίες για βρώμικες σχέσεις διαπλοκής ανάμεσα σε κυκλώματα ναρκωτικών, με κύκλους του κόμματος των Τσάμηδων και την κυβέρνηση των Σοσιαλιστών.

Το απόρρητο έγγραφο συντάχθηκε στις 6 Οκτωβρίου 2016, δηλαδή μια εβδομάδα αφότου δημοσιοποιήθηκε η απάντηση του Γιοχάνες Χαν, αρχικώς στα αλβανικά ΜΜΕ, οπότε προκλήθηκε μεγάλος θόρυβος στη γείτονα και κατόπιν στα ελληνικά ΜΜΕ. Να σημειωθεί ότι η απάντηση του Επιτρόπου εδόθη στις 7 Σεπτεμβρίου, αλλά δημοσιοποιήθηκε στην Αλβανία, με μεγάλη καθυστέρηση (28 Σεπτεμβρίου), την ίδια ακριβώς ημέρα που επισκεπτόταν τη χώρα ο Γενικός Γραμματέας του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, στο πλαίσιο των συναντήσεων για τον ελληνο-αλβανικό διάλογο.

Ως γνωστόν, ο κ. Γ. Χαν δήλωσε ότι η Αθήνα δέχτηκε να συζητήσει με τα Τίρανα την ύπαρξη «τσαμικού ζητήματος». Κάτι, ωστόσο, που προκάλεσε την οργίλη απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο, αφενός μεν υποστηρίζει ότι για την Ελλάδα το «τσαμικό» είναι ανύπαρκτο, αφετέρου κατηγόρησε τον Επίτροπο ως «ψεύτη».

Το «βαθύ λαρύγγι»

Σύμφωνα με το απόρρητο έγγραφο, η εικόνα που δίνει ο πρωτοκλασάτος Αλβανός παράγων (ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής έχει στην κατοχή του τα στοιχεία του), αποδεικνύει ότι υπήρξε μια οργανωμένη σκευωρία, προκειμένου να δώσει αυτή την απάντηση ο Γιοχάνες Χαν.

Αναλυτικά, στην έκθεση «ειδικού χειρισμού» αναφέρεται ότι ο σημαίνων Αλβανός πολιτικός παράγων σημείωσε πως «η δήλωση του Επιτρόπου Χαν στήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του Πρωθυπουργού Ράμα από την επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στα Τίρανα, πρέσβη κ. Romana Vlahutin (Κροάτισσα), σε συνεννόηση με την Ιταλίδα συνεργάτιδα του Επιτρόπου στις Βρυξέλλες».

 

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, enikos.gr

 

Διαβάστε ακόμη:

 

http://www.boro.gr/145211/h-maria-spyrakh-kai-to-tsamiko-zhthma

 

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ