Σάντουιτς με μπριζόλα, ντοματίνια και ροκφόρ

10 Οκτωβρίου 2016

Υλικά για 1 άτομo
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά

Υλικά

-1/2 μπαγκέτα γαλλική ή ένα φραντζολάκι ψωμί
-200 γρ. μπριζόλα μοσχαρίσια
-1+1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1 κουτ. σούπας μαγιονέζα
-40 γρ. τυρί ροκφόρ
-1/2 φλιτζάνι φύλλα ρόκας
-8 ντοματίνια
-1 αγγουράκι τουρσί
-1 κουτ. σούπας βούτυρο
-αλάτι, πιπέρι

 

Eκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βάζουμε σε μικρό ταψάκι τα ντοματίνια, τα πασπαλίζουμε με 1 κουταλιά ελαιόλαδο και τα βάζουμε στον φούρνο για 15 λεπτά. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας. Βάζουμε στο τηγάνι 1 κουταλιά ελαιόλαδο και σοτάρουμε καλά το κρέας μέχρι να πάρει καλό χρώμα, για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά του. Το βγάζουμε από το τηγάνι, το μεταφέρουμε σε ταψάκι και το βάζουμε στο φούρνο για 8-10 λεπτά. Βγάζουμε το κρέας από τον φούρνο και το κόβουμε σε λωρίδες πάχους 2 περίπου εκατοστών.
Ανοίγουμε το ψωμί στη μέση. Αλείφουμε με το βούτυρο και τη μαγιονέζα και τα δύο κομμάτια του ψωμιού. Απλώνουμε το κρέας στο ένα κομμάτι ψωμί και πάνω στο κρέας τοποθετούμε το τυρί. Απλώνουμε τα ντοματίνια, το τουρσί, ψιλοκομμένο και την ρόκα. Κλείνουμε με το άλλο ψωμί. Κόβουμε σε δύο κομμάτια, τα σταθεροποιούμε με μια οδοντογλυφίδα και τα τυλίγουμε σε λαδόκολα.

 

 

http://www.thecookbook.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Όσκαρ Ουάιλντ
Η Σκέψη της ημέρας
17:58 Όσκαρ Ουάιλντ