Λαζάνια γεμιστά με κρέμα τυριού

<table class="synt" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tbody>
<tr>
<td>
<p><strong>Υλικά για</strong> 4 άτομα<br /><strong>Προετοιμασία </strong>10 λεπτά<br /><strong>Μαγείρεμα </strong>8 λεπτά</p>
<div class="ylika"><strong>Yλικά</strong>
<p>-12 λαζάνια<br /><strong>Για τη γέμιση</strong><br />-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο<br />-2 κουτ. σούπας αλάτι<br />-200 γρ. κρέμα τυριού ή κατίκι<br />-6 φύλλα βασιλικό ψιλοκομμένο<br />-2 κουτ. σούπας πιπεριές ψιλοκομμένες<br />-1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο<br />-αλάτι και πιπέρι<br /><strong>Για τη σάλτσα</strong><br />-16 ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα<br />-2 κουτ. σούπας κάππαρη<br />-40 ml ελαιόλαδο<br />-10 ml μπαλσάμικο<br />- αλάτι χοντρό<br />-2 κουτ. σούπας κρεμμύδι ξερό ή φρέσκο</p>
</div>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
<div class="clear"> </div>
<p><strong>Eκτέλεση</strong></p>
<p>Bράζουμε σε καλά αλατισμένο νερό τα λαζάνια για 7 λεπτά, στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό για να σταματήσουμε τον βρασμό. Mόλις κρυώσουν λίγο, τα απλώνουμε πάνω σε βαμβακερή πετσέτα να στεγνώσουν.<br /><strong>Eτοιμάζουμε τη γέμιση:</strong> Aναμειγνύουμε τα υλικά, απλώνουμε λίγη σε κάθε λαζάνι και τυλίγουμε σε ρολό, δένοντας με ένα φαρδύ κομμάτι ζεματισμένο πράσο.<br /><strong>Eτοιμάζουμε τη σάλτσα:</strong> Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά. Aφήνουμε για 10 λεπτά περίπου να σταθεί πριν τη χρησιμοποιήσουμε. Tοποθετούμε σε κάθε πιάτο από τρία λαζάνια και ρίχνουμε λίγη σάλτσα λίγο προτού τα σερβίρουμε.</p>
<p><strong>Tip: </strong>Συνταγή ιδανική για ένα κρύο πρώτο πιάτο. Για να σταθούν καλά στο πιάτο τα λαζάνια, ίσως χρειαστεί να τα κόψουμε λίγο από κάτω.</p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.thecookbook.gr/">http://www.thecookbook.gr/</a></p>

Σχετικά άρθρα