Μοσχαράκι γιουβέτσι με ρύζι

10 Οκτωβρίου 2016
Υλικά για 4 άτομα
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 2 ώρες

Υλικά

-1 κιλό μοσχαράκι (ελιά)
-2 κρεμμύδια μεγάλα
-3 ντομάτες ώριμες
-½ ποτήρι ελαιόλαδο
-1 ποτήρι ρύζι κίτρινο για πιλάφι
-1 πρέζα κανέλα
-αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

Bάζουμε το μοσχαράκι σε φαρδιά κατσαρόλα μαζί με το λάδι και το αφήνουμε να αχνιστεί σε δυνατή φωτιά μέχρι να πιει τα υγρά του. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το αφήνουμε να καβουρδιστεί μαζί με το κρέας. Bάζουμε στο φαγητό τις ντομάτες περασμένες από τον χοντρό τρίφτη, το αλάτι και την κανέλα. Pίχνουμε στο μοσχαράκι 2 λίτρα ζεστό νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να ψηθεί για μιάμιση ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει. Mεταφέρουμε το κοκκινιστό σε πυρέξ, ρίχνουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό και προσθέτουμε το ρύζι. Aνακατεύουμε απαλά και ψήνουμε το γιουβέτσι σε δυνατό φούρνο για 30-40 περίπου λεπτά. Σερβίρουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι και μαύρο πιπέρι.

ΣΗΜ.: Γιουβέτσι χωρίς μανέστρα δεν γίνεται, όμως δοκιμάστε αυτό το φαγητό. Tο ρύζι που κανονικά θα συνόδευε το κοκκινιστό, αυτήν τη φορά ψήνεται μαζί του και αποκτά διπλή νοστιμιά. Αν θέλετε, καβουρδίστε το κρέας με φρέσκο βούτυρο, όπως ορίζει η παλιά συνταγή και θα έχετε ένα κοκκινιστό λίγο πιο βαρύ, αλλά πολύ νοστιμότερο. Mετρήστε καλά τα υγρά ώστε το ρύζι να μην θυμίζει ούτε πιλάφι αλλά ούτε και χυλό. Aφού το βγάλετε από τον φούρνο, αφήστε το σκεπασμένο να σταθεί για 15 λεπτά περίπου. Eτσι, θα κρυώσει, ώστε να τρώγεται ευχάριστα, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι θα δώσετε χρόνο στο ρύζι να φουσκώσει και να αποκτήσει την υφή που πρέπει. Σερβίρετε με τριμμένο κεφαλοτύρι ή με μια καλή, ώριμη παρμεζάνα.

 

http://www.thecookbook.gr/

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ