Ρολάκια Σφολιάτας με Πραλίνα και Μασκαρπόνε

10 Οκτωβρίου 2016

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Μερίδες: 10-12 κομμάτια

Υλικά Συνταγής

1 φύλλο σφολιάτας
1 πακέτο μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα
πραλίνα φουντουκιού
ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση Συνταγής

Ανοίγουμε το φύλο της σφολιάτας στον πάγκο της κουζίνας.

Πρώτα απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της ζύμης ένα στρώμα από το μασκαρπόνε και από πάνω μία στρώση από την πραλίνα. Αφήνουμε τη ζύμη "καθαρή" κατά 2 δάχτυλα στη μία της πλευρά για να κλείσει καλά το ρολό.

Τυλίγουμε σφιχτά τη σφολιάτα σε ένα ρολό και την κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι, χωρίς δοντάκια, σε ρολάκια.

Tip: αν έχετε λίγο παραπάνω χρόνο μπορείτε να τυλίξετε το ρολό σε μία μεμβράνη και να το τοποθετήσετε για 5-10 λεπτά στην κατάψυξη. Με αυτή τη μέθοδο θα σφίξει το ρολό και θα μπορέσετε να κόψετε πιο εύκολα τα ρολάκια χωρίς να διαλυθούν.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνου στους 200 °C για 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα η σφολιάτα.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και απολαμβάνουμε τα πιο νόστιμα ρολάκια σφολιάτας με πραλίνα και μασκαρπόνε!


http://www.alwayshungry.gr


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ