Εικόνες με διεγερμένα πέη κατακλύζουν το διαδίκτυο: Τι μόδα είναι αυτή; (+18)

10 Οκτωβρίου 2016

Η ομάδα καλλιτεχνών φωτογράφων του Matt Lambert δημιούργησαν μια πρωτότυπη καμπάνια πεοκειμένου να ενισχύσουν τη χρήση προφυλακτικού και να σαματήσουν την εξάπλωση του ιού του Aids

Το 1989 έκαναν την εμφάνισή τους στις γερμανικές εφημερίδες μια σειρά από διαφημιστικές εικόνες στις οποίες ένα χέρι κρατούσε ένα διεγερμένο πέος. Στόχος της ήταν να περιορίσει τη μετάδοση σεξουαλικών νοσημάτων μέσω της πρόκλησης και όπως φαίνεται η καμπάνια αυτή πέτυχε.

Παρόλο την εξοικείωσή μας με το γυμνό μέσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ακόμα και μέσα από το διαδίκτυο και την πορνογραφία, δεν είχαμε ξαναδεί μια τόσο προκλητική και ρεαλιστική καμπάνια παρά τα επιτυχή αποτελέσματά της. Θα αναρωτηθεί κανείς γιατί πρέπει να μιλήσουμε για το ασφαλές σεξ χρησιμοποιώντας γυμνές εικόνες. Από την άλλη πλευρά όμως γιατί η συζήτηση για το ασφαλές σεξ πρέπει να είναι τόσο θεωρητική;

Αποτέλεσμα εικόνας για Matt Lambert “Artists for Safe Sex

Η δραματική αύξηση του HIV/Aids ειδικά στη Γερμανία κινητοποίησε μια μη κυβερνητική οργάνωση το Schooner Zang Foundation να επιχειρήσει ξανά την καμπάνια του 1989. Οι ιδρυτές του, ο  Michael Schirner και η Kexin Zang, επιχείρησαν να αναμείξουν την τέχνη με την επιστήμη και την εκπαίδευση.  

Για να τα καταφέρουν αξιοποίησαν το ταλέντο πολλών  φωτογράφων με επικεφαλείς τους Matt Lambert και Ren Hang. Οι προκλητικές φωτογραφίσεις επιστρέφουν σε ένα project με τίτλο Artists for Safe Sex”. Tα "διεγηερμένα πέη" έχουν ξανά προκαλέσει εντύπωση και αναρτώνται σε μεγάλα και πολύ δημοφιλή διαδικτυακά μέσα.Θα καταφέρει άραγε η τέχνη να εκπαιδεύσει σεξουαλικά τους αποδέκτες της; Ελπίζουμε, ναι. 

Αποτέλεσμα εικόνας για Matt Lambert “Artists for Safe Sex

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ