Μιλφέιγ καρύδα με σοκολατένια σφολιάτα

<table class="synt" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tbody>
<tr>
<td>
<p><strong>Υλικά για</strong> 8-10 άτομα<br /><strong>Προετοιμασία </strong>20 λεπτά<br /><strong>Μαγείρεμα </strong>15 λεπτά<br /><strong>Αναμονή </strong>30 λεπτά στο ψυγείο</p>
<div class="ylika"><strong>Υλικά</strong>
<p>-1 πακέτο μπισκότα σφολιάτας για μιλφέιγ<br />-200 γρ. κουβερτούρα<br /><strong>Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής καρύδα</strong><br />-375 ml γάλα πλήρες<br />-2 κρόκους αβγού<br />-150 γρ. ζάχαρη<br />-1 φλιτζάνι ινδοκάρυδο<br />-2 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ<br />-1 βανιλίνη<br />-200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά</p>
</div>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
<div class="clear"> </div>
<p><strong>Eκτέλεση</strong></p>
<p>Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Βουτάμε μέσα τα μπισκότα σφολιάτας και τα αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα το γάλα, τους κρόκους, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τη βανιλίνη και την καρύδα. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Την αδειάζουμε σε κρύο μπολ, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη που να ακουμπά στην επιφάνεια της κρέμας και τη βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε απαλή σαντιγί. Την ανακατεύουμε με την κρέμα ζαχαροπλαστικής και στήνουμε το γλυκό με την εξής σειρά: σοκολατένια μπισκότα σφολιάτας, κρέμα, μπισκότα, κρέμα, μπισκότα. Ιδανικά απλώνουμε την κρέμα με κορνέ. Γαρνίρουμε με φλούδες σοκολάτας και ινδοκάρυδο και σερβίρουμε αμέσως.</p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.thecookbook.gr/">http://www.thecookbook.gr/</a></p>

Σχετικά άρθρα