Τσοχατζόπουλος: πολιτική ευθύνη παρασκηνιακών κύκλων του Γ. Παπανδρέου

12 Οκτωβρίου 2016

"'Αβουλο ον" που "παρασκηνιακοί κύκλοι του Γιώργου Παπανδρέου τον οδήγησαν να συνεργαστεί με τις δικαστικές αρχές και να στραφεί εναντίον μου" χαρακτήρισε τον ξάδερφο και άλλοτε στενό συνεργάτη του Νίκο Ζήγρα, ο Άκης Τσοχατζόπουλος που απολογείται σε δεύτερη συνεδρίαση ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση του αποκαλούμενου "μαύρου πολιτικού χρήματος".

Ο πρώην υπουργός Άμυνας κάνοντας και πάλι λόγο για "πολιτική και δικαστική δίωξη" σε βάρος του, αναφέρθηκε στον ξάδερφο του Νίκο Ζήγρα που αν και συγκατηγορούμενος του, είναι ο βασικός του κατήγορος για παράνομες αμοιβές από εξοπλιστικά προγράμματα. Σύμφωνα με τον κ. Τσοχατζόπουλο, στον Ζήγρα ανήκει κατά 100 τοις εκατό η εταιρεία TORCASO -μία από τις εταιρείες-οχήματα για την μεταφορά χρημάτων και κτηματομεσιτικές δραστηριότητες- η οποία δεν έχει καμμία σχέση με τον ίδιο. Κατά τον απολογούμενο πρώην υπουργό, ο ξάδερφος του: "ήταν άρρωστος και δέχθηκε να στραφεί εναντίον μου. Η ανάγκη και ο εκβιασμός τον μετέτρεψαν σε άβουλο ον. Αυτή είναι η πολιτική ευθύνη των παρασκηνιακών κύκλων του Γ. Παπανδρέου και δεν θα του το συγχωρήσω ποτέ. Δεν δίστασαν να κατασκευάσουν κατηγορίες και να βάλουν αθώους ανθρώπους, τη γυναίκα μου και την κόρη μου, στη φυλακή".

Αναφερόμενος στη συζήτηση στη Βουλή για την διαφθορά ο κ. Τσοχατζόπουλος σχολίασε όσα ακούστηκαν για τον ίδιο: "Βρήκαν αφορμή την καταδίκη του Τσοχατζόπουλου για να δείξουν τη διαφθορά στο παρελθόν. Με ονόμασαν ένοχο και πάνω σε αυτό στήριξαν την αφορμή για συζήτηση και ζητήθηκαν ονόματα που υποτίθεται έχουν σχέση με εμένα. Οι κύριοι δεν είχαν δικαίωμα. Επιχειρούν να εκμεταλλευθούν τη δική μου πολιτική δικαστική δίωξη τεσσάρων ετών κατά τα οποία είμαι κρατούμενος εγώ, η γυναίκα και η κόρη μου. Δεν έχουν δικαίωμα να θεωρήσουν εμένα ένοχο. Υπάρχει τεκμήριο αθωότητας και ζητώ να σεβαστούν την ιδιότητα μου ως αθώου".

Η απολογία συνεχίζεται την ερχόμενη εβδομάδα.

 

Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ

 

Διαβάστε ακόμη:

 

http://www.boro.gr/146023/h-apologia-tsoxatzopoyloy

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ