H Yahoo σχεδιάζει την εξαγορά του Tumblr;

Έντονες φήμες θέλουν τη Yahoo να βρίσκεται σε συζητήσεις για την εξαγορά της δημοφιλούς blogging πλατφόρμας Tumblr, η αξία της οποίας υπολογίζεται στο $1 δισεκατομμύριο, με στόχο την προσέγγιση περισσότερων νέων χρηστών ηλικίας 18-24 ετών.

Πράγματι, το Tumblr είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους νέους, μετρώντας αυτή τη στιγμή περισσότερα από 107.8 εκατομμύρια blogs και 50.6 δισεκατομμύρια άρθρα. Στο παρελθόν έχει αντιμετωπίσει διάφορα προβλήματα όπως το ανέβασμα ακατάλληλου για ανηλίκους περιεχομένου με αποτέλεσμα η επίσημη Tumblr εφαρμογή για iOS να επιτρέπεται μόνο σε χρήστες άνω των 17 ετών.

Παρά τη δημοτικότητα του, τα έσοδα του κατά την περσινή χρονιά (όταν πρωτοξεκίνησε την εισαγωγή διαφημίσεων) ανήλθαν στα $13 εκατομμύρια, έχοντας στόχο φέτος να φτάσει τα 100 εκατομμύρια.

Μερικές πηγές κάνουν λόγο για οριστική συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών αυτό το σαββατοκύριακο, ενώ άλλες αναφέρουν ότι δεν θα υπάρξει εξαγορά αλλά κάποιου άλλου είδους στενή συνεργασία. Θυμίζουμε ότι η τελευταία εξαγορά της Yahoo ήταν αυτή της επιτυχημένης mobile εφαρμoγής Summly από τον 17χρονο Nick D’ Aloisio.

Πηγή:techgear.gr

Σχετικά άρθρα