Γνωριμία με το Απολιθωμένο Δάσος από επισκέπτες με προβλήματα όρασης

Με τις καλύτερες εντυπώσεις ολοκλήρωσαν την επίσκεψή τους στο Κέντρο Πληροφόρησης του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, στη Μυτιλήνη, ομάδα τουριστών με προβλήματα όρασης και οι συνοδοί τους. Πρόκειται για Γερμανούς επισκέπτες της Λέσβου, οι οποίοι βρέθηκαν στο νησί πραγματοποιώντας τις διακοπές τους.

Οι επισκέπτες ενημερώθηκαν, αρχικά, από τον προϊστάμενο του Τμήματος Ερευνών του Μουσείου, Ηλία Βαλιάκο για τη δημιουργία του Απολιθωμένου Δάσους, την ποικιλία των φυτικών απολιθωμάτων και τη μοναδικότητά του, την ηφαιστειακή δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο, το Μουσείο και τις δραστηριότητές του, αλλά και τα αποτελέσματα των ερευνητικών εργασιών στην προστατευόμενη περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους.

Ακολούθησε περιήγησή τους στον εκθεσιακό χώρο του Κέντρου Πληροφόρησης του Μουσείου στη Μυτιλήνη και ενημέρωσή τους για τα μοναδικά φυσικά μνημεία του Απολιθωμένου Δάσους και τη σημασία τους στην κατανόηση της γεωλογικής εξέλιξης του Αιγαίου.

Κατά τη διάρκεια της περιήγησής τους, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα απολιθωμένα φυτά, μέσω της αφής και να διαπιστώσουν την ποικιλία των ευρημάτων, καθώς και τη δομή τους και τα ειδικά χαρακτηριστικά των απολιθωμένων φυτών που έχουν διατηρηθεί άριστα τα τελευταία 20 εκατομμύρια χρόνια, όπως οι αυξητικοί δακτύλιοι των κωνοφόρων δέντρων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα